Indiferent de locul în care trăim, că este la tara ori la oraș, cu toții cunoaștem extrem de bine mireasma inconfundabila a florilor de tei, care ne umple nopțile de vara. Teiul este un arbore care creste natural în tara noastră și se găsește peste tot, inclusiv pe străzile orașelor noastre, iar florile sale prezinta numeraose beneficii pentru sănătatea umana, beneficii pe care le vom descoperi în cele ce urmează.
Ceaiul de tei- beneficii dovedite pentru sănătate! Indiferent de locul în care trăim, că este la tara ori la oraș, cu toții cunoaștem extrem de bine mireasma inconfundabila a florilor de tei, care ne umple nopțile de vara. Teiul este un arbore care creste natural în tara noastră și se găsește peste tot, inclusiv pe străzile orașelor noastre, iar florile sale prezinta numeraose beneficii pentru sănătatea umana, beneficii pe care le vom descoperi în cele ce urmează.
Tradiție și un strop de istorie
Teiul apare în istoria celor mai vechi popoare din Europa și a inspirat de-a lungul timpului numeroși artiști și poeți, mulți dintre aceștia considerand că mireasma să puternica îi face pe oameni să spună întotdeauna adevărul atunci când se afla sub un tei, motiv pentru care nunțile și judecățile aveau loc la umbra unui tei bătrân.
Recoltarea florilor de tei
Florile de tei se recoltează cu tot cu frunze, perioada de cules variind de la specie la specie, de obicei la sfârșitul lunii iunie, ori începutul lunii iulie, la scurt timp după
ce acestea au înflorit. Odată ce au fost recoltate, florile sunt lașate la uscat în zone umbrite, departe de lumina soarelui, în locuri răcoroase. Uscarea durează cu aproximație 7 zile. După aceasta perioada, florile de tei sunt bune pentru a fi folosite la prepararea ceaiului de tei.Citeste si: Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cum se prepara ceaiul de tei
Exista sfaturi diferite cu privire la prepararea ceaiului de tei. Pentru o cana de ceai de tei, în general se folosește o linguriță de flori de tei, ori un pliculeț de ceai. Florile de tei nu se fierb niciodată, ci se lasă la infuzat în apa fierbinte. Practic, apa care a dat în clocotit se toarnă peste flori și se lasă timp de aproximativ 4 minute.
- Ameliorarea simptomelor răcelii, gripei și bronșitei;
- Calmarea indigestiei;
- Are Efect anxiolitic;
- Are Efect antiinflamator;
- Menținerea greutății optime
- Întărirea sistemului imunitar.
Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!