Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!
Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Indiferent de locul în care trăim, că este la tara ori la oraș, cu toții cunoaștem extrem de bine mireasma inconfundabila a florilor de tei, care ne umple nopțile de vara. Teiul este un arbore care creste natural în tara noastră și se găsește peste tot, inclusiv pe străzile orașelor noastre, iar florile sale prezinta numeraose beneficii pentru sănătatea umana, beneficii pe care le vom descoperi în cele ce urmează.

Ceaiul de tei- beneficii dovedite pentru sănătate! Indiferent de locul în care trăim, că este la tara ori la oraș, cu toții cunoaștem extrem de bine mireasma inconfundabila a florilor de tei, care ne umple nopțile de vara. Teiul este un arbore care creste natural în tara noastră și se găsește peste tot, inclusiv pe străzile orașelor noastre, iar florile sale prezinta numeraose beneficii pentru sănătatea umana, beneficii pe care le vom descoperi în cele ce urmează.

Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!
Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Tradiție și un strop de istorie

Teiul apare în istoria celor mai vechi popoare din Europa și a inspirat de-a lungul timpului numeroși artiști și poeți, mulți dintre aceștia considerand că mireasma să puternica îi face pe oameni să spună întotdeauna adevărul atunci când se afla sub un tei, motiv pentru care nunțile și judecățile aveau loc la umbra unui tei bătrân.

Lemnul de tei este inclusiv folosit pentru producerea de instrumente muzicale, de genul pianului ori al chitarei. În Romania exista aproximativ 30 de specii de tei, acestea făcând parte din genul Tilia. Speciile cele mai răspândite din Romania sunt Tilia platyphyllos (teiul cu frunza mare), Tilia cordata (teiul pucios sau teiul cu frunza mica) și Tilia tomentosa (teiul argintiu).

Recoltarea florilor de tei

Florile de tei se recoltează cu tot cu frunze, perioada de cules variind de la specie la specie, de obicei la sfârșitul lunii iunie, ori începutul lunii iulie, la scurt timp după

ce acestea au înflorit. Odată ce au fost recoltate, florile sunt lașate la uscat în zone umbrite, departe de lumina soarelui, în locuri răcoroase. Uscarea durează cu aproximație 7 zile. După aceasta perioada, florile de tei sunt bune pentru a fi folosite la prepararea ceaiului de tei.

Citeste si: Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum se prepara ceaiul de tei

Exista sfaturi diferite cu privire la prepararea ceaiului de tei. Pentru o cana de ceai de tei, în general se folosește o linguriță de flori de tei, ori un pliculeț de ceai. Florile de tei nu se fierb niciodată, ci se lasă la infuzat în apa fierbinte. Practic, apa care a dat în clocotit se toarnă peste flori și se lasă timp de aproximativ 4 minute.

Adulții pot servi până la 3 cani pe zi. Ceaiul de tei este bun pentru:

- Ameliorarea simptomelor răcelii, gripei și bronșitei;

- Calmarea indigestiei;

- Are Efect anxiolitic;

- Are Efect antiinflamator;

- Menținerea greutății optime

- Întărirea sistemului imunitar.

Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies