Cand vine vorba de hidratare, apa ar trebui sa fie pe primul loc pentru oricine. Este ceea ce ar trebui sa consumi zilnic, in cantitati cat mai mari, daca iti doresti sa fii sanatoasa.
Ceaiuri pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta. Cand vine vorba de hidratare, apa ar trebui sa fie pe primul loc pentru oricine. Este ceea ce ar trebui sa consumi zilnic, in cantitati cat mai mari, daca iti doresti sa fii sanatoasa. Insa te poti hidrata si cu alte lichide sanatoase. Ceaiurile aduc o multime de beneficii pentru sanatate. Pentru efectul lor reconfortant asupra sistemului digestive, aceste ceaiuri pot sa fie consumate in fiecare zi.
Ceaiul de ghimbir
In special in sezonul rece ar trebui sa consumi ceai de ghimbir, acesta fiind plin de vitamine si energizandu-ti corpul, dar si rezolvandu-ti problemele cu digestia si starea accentuata de balonare. Printer beneficiile ceaiului de ghimbir se numara:
- imbunatatirea digestiei si rezolvarea problemelor legate de tranzitul intestinal
- stimularea arderii grasimilor
- scaderea colesterolului rau
- ameliorarea starii de greata
Ca sa iti pregatesti un ceai de ghimbir ai nevoie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ceaiul verde
Ceaiul verde poate fi folosit in curele de slabire, are proprietati antibacteriene, imbunatateste functiile creierului si reduce riscul de diabet si boli de inima.
In plus, ofera protectie impotriva cancerului, avand proprietatea de a stopa multiplicarea celulelor canceroase si de a le distruge. Exista studii care au demonstrat ca ceaiul verde, daca este consumat cu regularitate, reduce riscul de cancer la san, de prostata si de colon. In plus, impiedica cresterea tumorilor canceroase printr-un process denumit angiogeneza, prin care celulele afectate sunt infometate si este impiedicata formarea unor vase noi de sange care hranesc cancerul. Ca sa poti beneficia de efectele sale puternice, ar trebui sa bei in fiecare zi 3 cani cu ceai verde. Pentru a pregati ceaiul verde, fierbe apa apoi las-o putin la racit si toarna peste frunzele de ceai verde, lasand la infuzat 5 minute.Citeste si: CITEȘTE: Cum să îți faci ceai de cimbru pentru slăbit
Ceaiul de musetel
Ceaiul de musetel are proprietati antiseptice si antispastice, reducand astfel inflamatia intestinelor. Are un efect calmant ce amelioreaza balonarea si reduce gazele intestinale. In plus, regleaza secretia de sucuri digestive si imbunatateste tranzitul intestinal. Ceaiul de musetel poate fi consumat de mai multe ori pe zi, oferind un effect reconfortant asupra intregului sistem digestiv.