Ceaiuri pentru balonare. Ai probleme cu balonarea? Nu mai arunca banii pe pastile care iti fac mai mult rau. Incearca aceste solutii naturiste.
Ceaiuri pentru balonare: ceai de anason, chimion, fenicul
Ceaiul de anason este recomandat in mai multe afectiuni, el avand actiune expectoranta, carminativa, favorizand eliminarea gazelor din intestin, este diuretic si galactogog. Se face infuzie din 1 lingurita de fructe la o cana de apa. Se bea 1 cana zilnic, in mai multe reprize.
Ceaiuri pentru balonare: Ceaiul de chimion, datorita uleiului esential, are actiune carminativa si stimuleaza secretiile gastro-intestinale.
Fructele de coriandru au, in principal, actiune carminativa si stimulanta a secretiilor gastro-intestinale. Deci, in afectiunile sistemului digestiv, opreste diareea si colicii, calmeaza flatulenta si regleaza digestia deficitara. Se face infuzie din 1 lingurita de fructe zdrobite la o cana de apa. Se recomanda consumarea ceaiului dupa mesele principale.
Ceaiuri pentru balonare: Ceaiul de fenicul este antiseptic, carminativ si expectorant in bronsite.
Se face infuzie din 1 lingurita de fenicul la o cana de apa. Se beau zilnic 1-2 cani. Prima jumatate de cana se bea inainte de masa, cealalta jumatate dupa masa la pranz. La fel se procedeaza si cu cea de-a doua cana, la cina.Ceaiuri pentru balonare si gaze: ceai de maghiran
Ceaiuri pentru balonare: Ceaiul de coada-soricelului este indicat si in aceasta afectiune.
Se consuma 3-4 cani pe zi, se pune 1 lingurita de planta la o cana de apa fiarta.Ceaiul de maghiran este un alt remediu pentru balonare si gaze. Datorita cintinutului ridicat in ulei volatil, este recomandat in dispepsii stomacale, ca antispastic si carminativ. Se pun 1-2 lingurite la o cana de apa si se beau 1-2 cani pe zi dupa mesele principale.