Ceaiurile diuretice mentin rinichii sanatosi

Ceaiurile diuretice mentin rinichii sanatosi
Ceaiurile diuretice mentin rinichii sanatosi

Ceaiurile diuretice ajută rinichii să elimine toxinele în totalitate şi favorizează eliminarea apei din organism, odată cu toate aceste toxine. Ceaiurile nu tratează afecţiunile renale, în special atunci când acestea sunt cauzate de o bacterie şi necesită tratament cu antibiotice. Însă pot calma simptomele infectiilor de tract urinar (ITU) şi pot completa tratamentul medicamentos, pentru o vindecare mai rapidă.

Cele mai apreciate ceaiuri diuretice sunt cele de cozi de cireşe, mătase de porumb, merişor, coada-şoricelului şi soc. Acestea se prepară adăugând 2-3 linguriţe de flori sau frunze uscate în 500 ml de apă clocotită, într-un vas acoperit. Cei 500 de ml se beau pe tot parcursul zilei, în completarea a 2 litri de apă plată.

Ceaiul din cozi de cireşe are o puternică acţiune antiinflamatoare, ameliorează durerea şi disconfortul la urinare.

Este bogat în săruri de potasiu, flavonoide şi tanin şi restabileşte echilibrul de la nivelul mucoasei care tapetează vezica urinară.

Ceaiul din mătase de porumb este un remediu popular pentru pietrele la rinichi. Infuzia conţine vitaminele B6, C, E, K, săruri de calciu şi potasiu, are un efect antiseptic şi antiinflamator.

Merişorul, bogat în arbutină, o substanţă cu efecte antiseptice, poate fi consumat atât sub formă de fructe deshidratate, cât şi sub formă de ceai, din fruze de merişor.

Este un remediu de succes pentru tratarea infecţiei urinare, însă nu este recomandat femeilor însărcinate.

Ceaiul din flori de coada-şoricelului nu este atât de puternic precum celelalte, însă efectele sale antiseptice şi antiinflamatoare nu pot fi contestate, în special în cazul tratamentelor pe termen lung, de 2-3 luni, care previn recurenţa cistitei.

Ceaiul din flori de soc are o aromă plăcută, este răcoritor şi are efecte diuretice uşoare.

Este cea mai bună soluţie pentru prevenţie. Ceaiul de soc, consumat de 2-3 ori pe săptămână, va susţine funcţia renală şi va elimina eventualele bacterii care încă nu provoacă simptomele unei infecţii, avand un rol activ in prevenirea actutizarii acestor episoade, mai ales la cei cu litiaza renala si nisip, cu predispozitie la cistite.

Sursa
 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

A "topit" 17 kilograme dupa sarcina cu un ceai ieftin

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies