Ministrul de interne, Jan Hamacek, a vorbit duminică despre starea de urgență din Republica Cehă. Ar putea dura până la Crăciun
Conform declarațiilor lui Jan Hamacek, revenirea la normalitate nu presupune introducerea stării de urgență timp de câteva zile. Aceasta este necesară pe o perioadă mai lungă de timp pentru ca numărul bolnavilor să revină la ordinul sutelor.
Cehia rămâne în starea de urgență
În Republica Cehă, conform celui mai nou raport al infectărilor, aproximativ 11.428 de cazuri noi au fost confirmate în doar 24 de ore.
Camera Deputaților a parlamentului ceh a aprobat vineri o prelungire a stării de urgență până în data de 20 noiembrie. Aceasta presupune restricții pe timpul nopții, dar și închiderea școlilor și restaurantelor.
Majoritatea afacerilor au trebuit să-și închidă porțile din cauza numărului mare de îmbolnăviri și respectarea restricțiilor impuse de autorități.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Față de primul val al pandemiei, Cehia raportează o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor.
În București s-a instituit scenariul roșu, ceea ce înseamnă că școlile s-au închis și elevii au trebuit să recurgă la învățământul online.
De asemenea, printre restricțiile impuse se numără și purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise.
Citeste si: Raed Arafat, despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență
Distanțarea socială este o măsură de prevenție împotriva răspândirii COVID-19, iar evitarea deplasării la orele de vârf ar fi indicată pentru a avea grijă de cei din jurul nostru.
Pentru a evita contractarea virusului SARS-CoV-2, o igienă personală corespunzătoare este recomandată de medicii specialiști.
Respectarea distanței de cel puțin 1 m față de persoana din fața noastră, este o altă măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.
În România nu se vorbește încă despre un nou lockdown total, deși numărul îmbolnăvirilor crește.