Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca din cauza consumului de carnuri procesate si, probabil, de carne rosie ne-am putea imbolnavi de cancer.
Carnea nu este insa unica substanţă cancerigenă. De fapt, lista realizată de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii cuprinde nu mai puţin de 118 factori (acţiuni, agenţi, substanţe) care ar putea cauza cancer:
1. Fumatul
2. Lampe UV şi dispozitive de bronzare
3. Producţia de aluminiu
4. Producţia de auramină
5. Arsenicul în apă
6. Fabricarea de încălţăminte
7.
8. Gazeificarea cărbunelui
9. Distilarea cărbunelui
10. Producţia de benzină
11. Fabricarea de mobilier
12. Mineritul
13. Fumatul pasiv
14. Domeniul metalurgic/siderurgic
15. Fabricarea izopropanolului
16. Fabricarea coloranţilor (magenta)
17. Munca de decorator/zugrav/pictor
18. Pavarea strazilor/acoperişurilor cu smoală de gudron
19. Industria cauciucului
20. Acidul sulfuric
21. Amestecul sau amestecarea de aflatoxine
22.
23. Nuci de arecă
24. Betel
25. Amestecul betel şi tutun
26. Smoala din gudron
27. Gudronul de cărbune
28. Emisiile rezultate din arderea carbunelui
29. Evacuarea diesel
30. Uleiurile minerale netratate
Sursa: doctorulzilei.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro