Cel mai bun blat pentru tort. Se pune multă nucă de cocos în compoziție

Cel mai bun blat pentru tort. Se pune multă nucă de cocos în compoziție
Cel mai bun blat pentru tort. Se pune multă nucă de cocos în compoziție

Blatul de tort cel mai gustos trebuie să conțină multă nucă de cocos. În acest fel, blatul va fi mult mai pufos și va avea și o aromă mult mai puternică, spre deosebire de cel clasic.

Dacă vreți să preparați un tort de casă, nu vă grăbiți să cumpărați blatul gata făcut. Cel mai bine este să-l gătiți dumneavoastră acasă, pentru a ști exact ce ingrediente puneți în el. Noi vă recomandăm blatul de tort cu nucă de cocos. Este un deliciu!

Blatul de tort cu nucă de cocos, delicios și plin de aromă

În general, torturile se prepară la ocazii mai speciale cum ar fi zile de naștere, onomastici sau sărbători importante.

Dacă vreți să-i faceți o surpriză cuiva drag, un tort făcut cu mâinile dumneavoastră va fi mult mai apreciat decât unul cumpărat. 

Pentru asta, trebuie să preparați chiar și blatul. Și ca să vă iasă ceva cu totul special, încercați rețeta de blat de tort cu nucă de cocos. Este pufos, aromat și extrem de gustos. În plus, este o rețetă care se face foarte ușor, din câteva ingrediente. 

Blatul de tort cu nucă de cocos merge de minune cu cremă de mascarpone, ciocolată albă sau o combinație între cele două. Puteți folosi și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră sau o cremă fiartă de ciocolată, de caramel sau îl puteți umple doar cu frișcă și cu fructe. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ca să aveți o aromă și mai intensă de cocos, puteți însiropa acest blat cu lapte de cocos. Va ieși o adevărată nebunie!

Ingrediente pentru blatul de tort cu cocos:

  • 8 albușuri
  • 150 grame de zahăr
  • 100 grame de nucă de cocos
  • 40 grame de făină
  • o lingură de esență de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepară blatul de tort cu nucă de cocos

Așa cum ați observat din ingrediente, acest blat se prepară doar din albușuri. Dați drumul la cuptor, la 160 de grade, pentru ca acesta să fie deja încălzit atunci când terminați de preparat blatul. 

Aveți nevoie de o tavă rotundă, cu pereți detașabili. Puneți hârtie de copt doar pe fundul tăvii, de preferință, pentru că dacă veți pune și pe pereți, blatul nu o să iasă uniform.

Cel mai bine pereții îi ungeți doar cu unt și va fi suficient. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Într-un vas mai adânc, puneți albușurile cu un praf de sare și începeți să le mixați.

Când observați că acestea și-au dublat volumul și ați obținut deja o spumă, adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare. 

Suma trebuie să fie lucioasă și să nu cadă, dacă întoarceți castronul invers. Puneți și esența de vanilie și adăugați nuca de cocos și făina, puțin câte puțin. Amestecați foarte bine aceste ingrediente cu o lingură sau cu o paletă, nu cu mixerul. 

Turnați blatul în forma rotundă și băgați la cuptor, pentru aproximativ o jumătate de oră. Trebuie să obțineți un blat auriu și înainte de a-l scoate din cuptor, faceți și testul cu scobitoarea, ca să vă asigurați că este copt și în mijloc. 

Când este copt, scoateți blatul pe un platou și lăsați-l să se răcească, înainte de al-l tăia. 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies