Un tort dulce si gustos plin de ciocolata si foarte simplu de preparat este urmatoarea reteta de tort cu crema de ciocolata si rom, un tort festiv pentru orice eveniment foarte apreciat de iubitorii ciocolatei. Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de 22cm.
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
1 cana zahar
½ cana faina
½ cana cacao
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
Pentru crema de ciocolata:
400 ml smantana lichida pentru frisca
400 g ciocolata (4 x 100g ciocolata)
Pentru glazura de ciocolata:
100 ml smantana lichida pentru frisca
1 ciocolata de 100g
1 lingurita unt
Pentru sirop de
250 ml apa
3 linguri zahar
1 esenta de rom
Mod de preparare:
Cu 24 ore inainte se face un blat de tort de cacao astfel, o reteta simpla este si aici, se procedeaza ca la pandispan: se bat separat albusurile si galbenusurile fiecare cu jumatate de zahar si cu cate un praf de sare, apoi se amesteca cele doua compozitii si se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt.
Citeste continuarea aici.