Cel mai bun exercitiu pe care sa-l faci pentru a-ti mentine creierul tanar

Cel mai bun exercitiu pe care sa-l faci pentru a-ti mentine creierul tanar
Cel mai bun exercitiu pe care sa-l faci pentru a-ti mentine creierul tanar

Poti oricand sa iti imbunatatesti memoria si sanatatea creierului.

Cel mai bun exercitiu pe care sa-l faci pentru a-ti mentine creierul tanar. Poti oricand sa iti imbunatatesti memoria si sanatatea creierului. Sportul te ajuta. Cercetatorii au descoperit care este cea mai buna forma de miscare, astfel incat sa ajungi la o stare imbunatatita.

Un studiu care a fost efectuat pe un esantion de 180 de persoane sanatoase, insa inactive, a concluzionat care este cel mai bun exercitiu pentru a sustine sanatatea creierului.

Subiectii care au participat la acest caz au fost impartiti in 3 grupuri; dintre acestea, un grup s-a concentrat pe mers, un alt grup s-a concentrat pe dans, iar un alt grup s-a concentrat pe exercitii de stretching si echilibru.

Pentru o perioada de 6 luni, grupurile s-au intalnit de 3 ori pe saptamana. Inainte si dupa aceste 6 luni, fiecare participant la studiu a facut RMN-uri, dar si teste cognitive si cardiorespiratorii, astfel incat sa analizeze felul in care exercitiile de miscare le afecteaza creierul.

Cel mai bun exercitiu pe care sa-l faci pentru a-ti mentine creierul tanar
Cel mai bun exercitiu pe care sa-l faci pentru a-ti mentine creierul tanar[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ce au descoperit cercetatorii

Dupa efectuarea studiului, cercetatorii au descoperit ca exercitiile aerobice sunt cele mai bune pentru creier. Regiunile cerebrale care sunt afectate cel mai mult de imbatranire au beneficiat cel mai mult de pe urma exercitiilor aerobice.

De exemplu, s-a descoperit ca la subiectii din grupurile de mers si dans substanta alba din creier s-a dezvoltat, in special in regiunile responsabile cu memoria si functiile executive. Subiectii din grupul de mers si-au imbunatatit memoria si si-au amintit mai multe lucruri din viata lor. Persoanele din grupul cu exercitii de echilibru si stretching nu au avut parte de nicio imbunatatire a functioonarii creierului.

Citeste si: Cel mai bun aliment pentru sanatatea creierului: De ce il recomanda neurologii

Cele mai bune forme de miscare

Studiul efectuat a demonstrat ca aerobicul este cel mai bun pentru sanatatea creierului si pentru memorie. Fiecare forma de miscare este importanta pentru sanatatea corpului in general, insa exercitiile aerobice precum alergarea, mersul rapid, inotul si ciclismul sunt cele mai indicate pentru creier.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies