Fie ca e dimineata devreme si vrei o cafea sau e pranz si vrei sa te racoresti cu un desert bun, iti poti face acasa inghetata din cafeaua ta preferata.
Ingrediente:
2 cani de cafea neagra
180 ml de frisca solida
zahar dupa gust (sau orice alt indulcitor)
Mod de preparare:
1. Din frisca de mai sus, pune separat 1/3 si indulceste-o cu zahar. Amesteca pana cand se dizolva.
2. Pune frisca dulce pe fundul formelor de inghetata (le gasesti in supermarketuri). Incearca sa nu depasesti 2 degete.
3. Baga forma la congelator o ora, pana cand totul se solidifica.
4. Pune cafeaua, frisca ramasa si zaharul intr-o cana cu masura. Omogenizeaza si baga la frigider sa se raceasca.
5. Dupa ce e rece, pune lichidul peste frisca congelata. Baga totul la congelator pana se solidifica.
6. Pune aluminiu peste forme si baga bete in ele.
7. Ca sa scoti inghetata din forma, scufund-o putin in apa calda pana cand iti iese desertul.
Cantitatile pot fi modificate dupa bunul tau plac.
Sursa: theviewfromgreatisland.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro