Exista avantaje si dezavantaje indiferent daca banana este coapta sau este o banana verde.
Banane coapte (fructe 4-7)
Potrivit specialistilor, petele intunecate de pe coaja bananei este semn ca avem un fruct cu puternice proprietati anticancer. Bananele foarte coapte contin TNF (Tumour Necrosis Factor)- un compus foarte activ asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si le ucide. TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer, iar bananele coapte contin un TNF natural foarte puternic.
Mai mult decat atat, o banana coapta are un nivel extrem de ridicat de antioxidanti, potasiu, vitamina C si B. De asemenea, bananele coapte, stimuleaza digestia.
Sfat: daca aveti mai multe banane foarte coapte si nu puteti sa le consumati pe toate, le puteti congela si folosi mai tarziu pentru piureuri, prajituri.
Banane necoapte (fructe 1-3)
Bananele necoapte au si ele beneficiile lor: au un continut de zahar redus comparativ cu fructele coapte si sunt o sursa de bacterii probiotice, care intretin colonul corespunzator.
Un dezavantaj al bananelor necoapte este ca sunt dure pentru sistemul digestiv si pot cauza balonare. Dar, din cauza continutului de zahar mai mic, ele au un plus de valoare daca suferiti de diabet zaharat de tip 2.Si, datorita continutului mai mare de amidon, bananele necoapte, in special cele mai verzi, te fac sa te simti plin mai repede.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro