Pentru ca ne pregatim de cupa mondiala, ne-am gandit sa-ti oferim o reteta braziliana de creveti cu sos de chilli.
Timp de pregatire: 25 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: usor
Portii: 6-8
Calorii per portie: 58
Nu contine gluten!
Ingrediente
4 ardei iuti rosii
4 catei de usturoi cu coaja
3 linguri de piure de rosii
1 lingura de fulgi de chilli
3 linguri de otet
de vin rosu
2 linguri de paprika
2 linguri de ulei de masile
18-24 creveti mari decorticati
Felii de lime, pentru servire
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie mare prajeste ardeii iuti si usutoriul fara ulei, in jur de 5 minute la caldura medie.
Indeparteaza si curata de seminte ardeii. Curata usturoiul apoi pune-l in blender alaturi de ardei, piureul de rosii, fulgii de chilli, otet, paprika si ulei. Adauga 3 linguri de apa si putina sare si amesteca pana cand devine totul o pasa fina.
2. Ia crevetii, curata-i de vene, amesteca-i cu jumatate de marinada si lasa-i se se odihneasca pe un gratar uscat. Intre timp, incalzeste gratarul sau grill-ul de la cuptor.
Coace crevetii pana cand apar dungi adanci pe ei, in jur de 5 minute pe fiecare parte, pana cand devin roz. Serveste-i cu restul de marinada si feliile de lime.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 25 minute Timp de gatire: 25 minute Grad de dificultate: usor Portii: 6-8 Calorii per portie: 58 Nu contine gluten!
Ingrediente
4 ardei iuti rosii 4 catei de usturoi cu coaja 3 linguri
de piure de rosii 1 lingura de fulgi de chilli 3 linguri de otet de vin rosu 2 linguri de paprika 2 linguri de ulei de masile 18-24 creveti mari decorticati Felii de lime, pentru servire
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie mare prajeste ardeii iuti si usutoriul fara ulei, in jur de 5 minute la caldura medie.
Indeparteaza si curata de seminte ardeii. Curata usturoiul apoi pune-l in blender alaturi de ardei, piureul de rosii, fulgii de chilli, otet, paprika si ulei. Adauga 3 linguri de apa si putina sare si amesteca pana cand devine totul o pasa fina.
2. Ia crevetii, curata-i de vene, amesteca-i cu jumatate de marinada si lasa-i se se odihneasca pe un gratar uscat. Intre timp, incalzeste gratarul sau grill-ul de la cuptor.
Coace crevetii pana cand apar dungi adanci pe ei, in jur de 5 minute pe fiecare parte, pana cand devin roz. Serveste-i cu restul de marinada si feliile de lime.