Află din rândurile de mai jos cum poți prepara cel mai bun sirop pentru tortul de vanilie, astfel încât să te bucuri de savoarea sa incredibilă.
Tortul este un desert excepțional, pe care îl putem pregăti și fără să existe o sărbătoare.
Arome care completează gustul de vanilie
Citește și: 9 idei de mic dejun pentru vegetarieni. Un gust excepțional, de la prima oră a dimineții
Citește și: Rețetă de clătite de post cu apă plată. Ce ingrediente să adaugi pentru a ieși delicioase
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De cele mai multe ori, prăjiturile sau torturile de vanilie au și alte ingredient, vanilia fiind doar un element ce completează savoarea preparatului.
Rețeta de sirop pentru de vanilie
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru sirop de vanilie:
Ingrediente:
- 1 cană de apă
- 1 cană de zahăr
- 2 lingurițe extract de vanilie sau 2 păstăi de vanilie
- Câteva picături de suc de lămâie
Mod de preparare:
Primul pas este să amesteci apa și zahărul într-o cratiță pe care o pui la foc mediu. Este necesar să amesteci încontinuu, până ce zahărul s-a dizolvat complet. După ce zahărul s-a dizolvat, adaugă extractul de vanilie. Timp de aproximativ 5 minute, este necesar să lași amestescul să fiarbă, amestecând din când în când, pentru a se asigura că vanilia se încorporează bine în sirop. După ce amestecul a fiert și a căpătat o consisență puțin vâscoasă, îndepărtează cratița de pe foc și lasă siropul să se răcească complet. Dacă dorești un sirop mai fin, poți filtra siropul folosind o sită fină sau o cârpă de tifon. După ce s-a răcit complet, asigură-te că ai depozitat siropul de vanilie într-un recipent închis ermetic. Este bine de știut faptul că acest sirop de vanilie poate fi păstrat în frigider chiar și câteva luni. Siropul de vanilie este excelent pentru o mulțime de sortimente de desert, oferind un gust extraordinar de bun. Adaugă acest sirop în tortul tău de vanilie și cu siguranță vei obține un desert exact ca la cofetărie.
Ce să NU pui în tortul de vanilie
Există câteva ingrediente pe care ar trebui să le eviți atunci când prepari un tort de vanilie, pentru a asigura că gustul său delicat și aroma bogată de vanilie sunt păstrate în prim-plan. Nu este recomandat să folosești condimente puternice, precum scorțișoara sau cuișoarele, fiindcă este posibil să acopere aroma subtilă a vaniliei. De asemenea, nici ingredientele prea dulci nu sunt potrivite pentru tortul de vanilie. Așadar, fii atent la cantitatea de zahăr din tort, deoarece s-ar putea ca gustul tortului să fie suprasaturat. Aditivii și conservanții artificiali nu sunt recomandați pentru pregătirea unui tort făcut în casă. Este recomandat să folosești ingrediente naturale, deoarece aditivii pot aditivi pot altera gustul și calitatea tortului tău. Nici ingredientele cu arome puternice nu sunt potrivite pentru un tort cu vanilie, deoarece gustul va fi cu totul diferit de ceea ce vrei. Spre exemplu, este mai bine să eviți esența de migdale sau cireșe amare.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.