Aceste prajiturele sunt fresh si iti vor satisface nevoia ta de ceva dulce.
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 20 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12- 16
Calorii per portie: 346
Ingrediente
175g de unt, taiat, plus extra pentru uns
200g ciocolata neagra, taiata
250g zahar brun light
o lingurita extract de vanilie
85g de faina
50g pudra de cacao
un varf de lingurita de praf de copt
3 oua mari, batute
200g cireșe, taiate in jumatate, plus 12 cu codita pentru servire
frisca pentru servire
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius/gaz 4. Unge un cu o tava de birose cu 12 adancituri si pune hartie de copt in fiecare. Pune untul, 150 de grame de ciocolata, zaharul si vanilia intr-un vas rezistent la caldura si amesteca-le la bain-marie. Incalzeste usor, amestecand pana cand toate ingredientele s-au topit, apoi ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca putin.
Intre timp, amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sare intr-un castron mare.2. Adauga amestecul cald de ciocolata, ouale, ciresele si restul de 50 de grame de ciocolata in ingredientele uscate si amesteca pana cand obtii o pasa omogena. Imparte aluatul in adanciturile tavei de briose. Coace pentru 18 minute, pana cand s-au gatit dar au ramas moi in mijloc. Lasa la racit pentru 30 de minute in tava inainte a le transfera pe un gratar pentru a se raci complet.
Sursa: bbcgoodfood.com