Cel mai gustos tort Dobos! Incearca reteta asta!

Cel mai gustos tort Dobos! Incearca reteta asta!
Cel mai gustos tort Dobos! Incearca reteta asta!

Acest desert este delicios si se face destul de repede. Iata ce sa mananci.

 

Ingrediente:
Pentru foi:
100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar
6 oua
Pentru crema:
1 pachet unt (250 gr)
250 gr zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa
Pentru glazura:
20 ml smantana
200 gr zahar
Mod de preparare:
Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi. Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.
Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament.
Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit. Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolata topita.
Toata compozitia se spumeaza cu untul moale. Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.
Se pregateste o glazura de caramel. Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata. Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.
Sursa

Ingrediente:

Pentru foi:

100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar


6 oua

Pentru crema:

1 pachet unt (250 gr)
250 gr zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa

Pentru glazura:

20 ml smantana
200 gr zahar

Mod de preparare:


Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi. Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.

Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament. Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit. Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolata topita.

Toata compozitia se spumeaza cu untul moale.
Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.

Se pregateste o glazura de caramel. Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata. Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.


Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies