Cel mai important truc pentru o piele sănătoasă, conform dermatologilor

Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor
Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor

Cu siguranta ai grija de pielea ta in fiecare zi, tinand la frumusete. Folosesti crema cu SPF, serum cu vitamina C, diversi exfolianti pentru curatare.

Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor. Cu siguranta ai grija de pielea ta in fiecare zi, tinand la frumusete. Folosesti crema cu SPF, serum cu vitamina C, diversi exfolianti pentru curatare. Pe langa toate aceste elemente de ingrijire exterioara, nu uita ca este important sa ai grija de tine si din interior. Pe langa o alimentatie sanatoasa, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa ai parte in fiecare noapte de un somn lung si odihnitor.

Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor
Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor[Sursa foto: PixaBay]

De ce este important somnul pentru o piele frumoasa?

Exista doi hormoni care joaca un rol esential in sanatatea pielii tale. Acestia sunt melatonina si cortizolul. Primul hormon este hormonul somnului, in timp ce al doilea hormon este hormonul stresului. Organismul elibereaza melatonina pe timpul noptii si ne ajuta sa adormim, in timp ce cortizolul este eliberat atunci cand ne simtim stresati, suprasolicitati ori suparati.

Este important sa intelegem felul in care acesti doi hormoni ne afecteaza pielea, ca sa ne dam seama de cat de important este somnul. Cand vine vorba despre melatonina, aceasta joaca un rol in repararea pielii in urma expunerii la factorii de mediu, precum razele UV ori poluarea. Daca nu te odihnesti suficient, corpul tau nu produce suficienta melatonina si, prin urmare, pielea nu se repara singura. Cortizolul, in schimb, afecteaza structura pielii, degradand colagenul si elastina.
Colagenul si elastina sunt acele tesuturi de sustinere ce ne ofera aspectul de piele supla si tanara. Fiind distruse de cortizol, te vei confrunta cu aparitia ridurilor si a liniilor fine. In concluzie, te poti ajuta pe tine dormind suficient, crescand nivelul de melatonina si scazandu-l pe cel de cortizol.

Cum iti poti imbunatati somnul? Iata cateva reguli pe care le poti urma cu usurinta, daca iti doresti sa ai un somn odihnitor:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor
Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor[Sursa foto: PixaBay]

Monitorizeaza-ti somnul

Poti oricand sa optezi pentru o bratara care sa iti monitorizeze cantitatea si calitatea somnului. Un astfel de dispozitiv te va ajuta sa afli cate ore dormi pe noapte si cate dintre acestea au reprezentat un somn profund, ca sa poti mai departe sa iei decizii cu privire la ce poti face ca sa iti imbunatatesti somnul.

Creeaza o rutina inainte de culcare

Daca iti doresti sa adormi usor si sa ai un somn odihnitor, ar trebui sa iti construiesti un ritual inainte de culcare. Acel ritual trebuie sa iti asigure un grad de relaxare, sa te faca sa alungi gandurile acumulate de-a lungul zilei si sa poti sa te odihnesti usor.

Incearca tehnici de reducere a stresului inainte de culcare

Cortizolul inhiba productia de melatonina.

Astfel se explica de ce iti este greu sa adormi atunci cand esti stresata. Poti incerca diferite practici cu scopul de a reduce stresul inainte de culcare, de genul meditatiei, exercitii de respiratie, o baie fierbinte.

Citeste si: Cum se alege corect fondul de ten? Cele mai bune ponturi

Citeste si: 7 măști hidratante pentru ten uscat pe care le poți face acasă



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies