Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes

Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes
Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes

Un cercetator american denumit John Gottman si-a petrecut marea parte a carierei sale studiind comportamentul de cuplu.

Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes. Un cercetator american denumit John Gottman si-a petrecut marea parte a carierei sale studiind comportamentul de cuplu, cu scopul de a determina ce anume face diferenta intre cuplurile care rezista in timp, fata de cele care ajung ori la nefericire in doi, ori la despartire. Astfel ca, parte a cercetarii sale, a monitorizat de-a lungul timpului mai multe cupluri, urmarind astfel indicatorii succesului marital in viata lor.

Din interactiunea cuplurilor, Gottman a observat si concluzionat ca succesul in relatie depinde intr-o proportie foarte mare de spiritul pe care cuplurile il aduc in relatie. Este o diferenta majora intre a aduce in viata de cuplu bunatate si generozitata, fata de a aduce nemultumire, critica si ostilitate.

Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes
Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes[Sursa foto: PixaBay]

Bunatatea face diferenta

In opinia lui Gottman, cuplurile de succes scaneaza mediul inconjurator si observa diverse aspecte pe care le pot aprecia si pentru care sa fie recunoscatori.

Aceste cupluri construiesc o cultura a respectului si a aprecierii. Printre cuplurile care au ajuns la esec, cele mai multe dintre acestea au scanat mediul social pentru a depista greselile partenerului.

Astfel, conform psihologului, bunatatea poate fi privita in doua modalitati: ca un dat, in sensul ca fie o ai in suflet, fie nu o ai, cat si ca un muschi ce poate fi dezvoltat prin exercitiu.

In plus, psihologul adauga ca spiritul bunatatii actioneaza ca un liant in relatie, micsorand distanta dintre cei doi si alimentand o atmosfera de stabilitate emotionala in care partenerul se simte sigur, protejat si iubit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia

Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia

Citeste si: O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Cele mai interesante concluzii insa sunt legate de caracterul contagios al bunatatii. Conform cercetarilor sale, este suficient sa primesti sau sa observi dovezi de bunatate, astfel incat sa te simti inclinat sa o practici si tu.

Prin urmare, daca iti doresti ca relatia ta de cuplu sa fie una care sa reziste in timp, axeaza-te preponderent pe gesturi bune fata de partener.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies