Un cercetator american denumit John Gottman si-a petrecut marea parte a carierei sale studiind comportamentul de cuplu.
Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes. Un cercetator american denumit John Gottman si-a petrecut marea parte a carierei sale studiind comportamentul de cuplu, cu scopul de a determina ce anume face diferenta intre cuplurile care rezista in timp, fata de cele care ajung ori la nefericire in doi, ori la despartire. Astfel ca, parte a cercetarii sale, a monitorizat de-a lungul timpului mai multe cupluri, urmarind astfel indicatorii succesului marital in viata lor.
Bunatatea face diferenta
In opinia lui Gottman, cuplurile de succes scaneaza mediul inconjurator si observa diverse aspecte pe care le pot aprecia si pentru care sa fie recunoscatori.
Astfel, conform psihologului, bunatatea poate fi privita in doua modalitati: ca un dat, in sensul ca fie o ai in suflet, fie nu o ai, cat si ca un muschi ce poate fi dezvoltat prin exercitiu.
In plus, psihologul adauga ca spiritul bunatatii actioneaza ca un liant in relatie, micsorand distanta dintre cei doi si alimentand o atmosfera de stabilitate emotionala in care partenerul se simte sigur, protejat si iubit.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?
Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia
Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia
Citeste si: O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?
Cele mai interesante concluzii insa sunt legate de caracterul contagios al bunatatii. Conform cercetarilor sale, este suficient sa primesti sau sa observi dovezi de bunatate, astfel incat sa te simti inclinat sa o practici si tu.