Un chec de post delicios, cu mere rase si parfum de portocala este cu siguranta un desert cu care ne putem rasfata la o cana de cafea sau ceai.
INGREDIENTE:
3 mere mici rase (in jur de 280 g dupa ce au fost curatate si rase)
2 linguri suc lamaie
1/2 lingurita praf de scortisoara
250 g zahar sau alt indulcitor
50 ml ulei
150 ml apa minerala
1 lingurita rom
1 lingurita esenta vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 varf cutit de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
60 g stafide
PREPARARE:
Punem stafidele la
Mixam putin zaharul cu uleiul, apoi adaugam apa minerala, esenta de vanilie si coaja rasa de portocale. Punem merele rase si stafidele peste aceasta compozitie si amestecam. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si omogenizam.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt il lasam pe un gratar sa se raceasca. Obtinem un chec de mere simplu si bun, un rasfat dulce chiar daca tinem post.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro