Iaurtul inlocuieste untul in aceasta reteta pentru a renunta la grasimile saturate.
Ingrediente
2 oua mari
225g zahar
225g iaurt grecesc
coaja de la trei lamai
100g de migdale fara coaja
150g faina cu
1 lingurita de praf de copt
Pentru sirop
Sucul de la 5 lamai
150g de zahar
zmeura pentru decor
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul. Bate ouale si zaharul cu un mixer electric timp de cinci minute intr-un vas mare. Intr-un alt vas, combina iaurtul, coaja de lamaie si un praf de sare.
2. Intr-un procesor alimentar, macina migdalele pana cand obtii o textura fina. Intr-un al treilea vas, adauga faina, praful de copr si migdalele si amesteca bine.
3. Incorporeaza usor amestecul de iaurt in oua. Apoi adauga faina si migdalele. Pune totul in tava si coace timp de 40 de minute.
4. Pentru a face siropul, incalzeste sucul de lamaie intr-o tigaie mica, apoi adauga zaharul.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro