Tom Mueller, autorul cartii "Extra virginitate: sublima si scandaloasa lume a uleiului de masline" sustine ca 70% din uleiul de masline extra-virgin vandut in intreaga lume este diluat cu uleiuri de mai slaba calitate.
Testarea uleiului de masline
Uleiul de masline este inflamabil si ar trebui sa fie capabil sa intretina arderea unei lampi. Daca n-o face, inseamna ca nu este ulei de masline extra-virgin.
Un alt test simplu si relevant este urmatorul: pune pe o farfurie un servetel peste care adaugi o lingura de ulei de masline si il lasi 24 de ore si vezi a ce miroase.
Studiile realizate indica faptul ca odata cu trecerea zilelor, saptamanilor, lunilor si anilor, dupa recoltare continutul de polifenoli din masline si uleiul de masline se diminueaza.Beneficiile aduse sanatatii de uleiul de masline sint in proportie de 99% legate de prezenta acestor polifenoli.
Sursa: Bzi.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro