Cel mai usor desert: prajitura cu mere, biscuiti si budinca, fara coacere!

Cel mai usor desert: prajitura cu mere, biscuiti si budinca, fara coacere!

Acest desert este delicios si rapid. In plus, poate fi consumat si in perioadele de post.

 

INGREDIENTE
1,8-2 kg mere
350 g biscuiti populari (40 bucati)
350 g zahar
4 plicuri budinca de vanilie
650 ml apa
150 g stafide
0 sticluta cu esenta de rom
1/2 lingurita scortisoara
un praf de sare
Mod de preparare
Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca.
Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu.
Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara.
Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte .Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider  2-3 ore,timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.
Sursa

INGREDIENTE

1,8-2 kg mere
350 g biscuiti populari (40 bucati)
350 g zahar
4 plicuri budinca de vanilie
650 ml apa
150 g stafide
0 sticluta cu esenta de rom
1/2 lingurita scortisoara
un praf de sare

Mod de preparare

Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.



Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca. 
Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. 

Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte .Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider  2-3 ore,timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum mănâncă Rocsana Marcu rasolul în centrul Dubaiului? "Mmm, nu există ceva mai bun decât atât!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat