Bulionul de ardei poate fi preparat extrem de ușor și este la fel de gustos ca și cel de roșii. Iată cum trebuie să procedați.
Dacă până acum ați făcut doar bulion de roșii, vă recomandăm să încercați și rețeta de bulion din ardei. Este dulce și are o culoare mult mai puternică, spre deosebire de bulionul clasic.
Bulionul de ardei, ieftin și gustos
Toate gospodinele folosesc bulion atunci când gătesc. În mod normal, bulionul preparat din roșii este cel mai apreciat.
Încercați totuși să faceți mâncare și cu bulion de ardei.
Puteți să și cumpărați din magazine pastă de ardei, dar aceasta conține coloranți și amidon și nu este foarte sănătoasă pentru organism. Cel mai bine este să faceți dumneavoastră acasă acest delicios bulion.
Îl puteți prepara din ardei kapia, gogoșari sau din ardei gras sau puteți face un mix din aceste tipuri de ardei. Bineînțeles că pentru un gust și mai bun, puteți să adăugați și puține roșii în acest bulion. Veți obține o pastă dulce și cremoasă, pe care o puteți mânca pe pâine.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 5 kg de ardei capia
- un kg de roșii
- 100 ml ulei
- 100 gr zahăr
- două linguri de sare (aceasta trebuie să fie grunjoasă, nu fină)
Cum se face bulionul de ardei
Dacă vreți să faceți bulionul și din ardei gras, și din kapia și din gogoșari, aveți grijă să folosiți ardei kapia într-o proporție mai mare, pentru că aceștia au un gust mai bun față de ceilalți ardei.
Spălați foarte bine ardeii, le scoateți cotoarele și semințele și apoi îi tăiați în fâșii.
Ca să obțineți o pastă fină, dați ardeii prin mașina de tocat. Puteți, la fel de bine, să-i băgați în robotul de bucătărie, dacă aveți unul.
Spălați bine și roșiile și dați-le prin mașina de tocat, dar aveți grijă să folosiți și separatorul, ca să scăpați de pielițe.
Într-o oală mai mare, puneți pasta de ardei obținută și roșiile tocate, adăugați zahărul, sarea și uleiul și lăsați totul să fiarbă la foc mic.
Nu uitați să mai amestecați din când în când, ca să nu se lipească.
Dupa ce este fiert, bulionul se toarna in borcane sterilizate, cat timp este inca fierbinte. Puneți apă într-un vas mai mare, așezați borcanele și lăsați-le puțin să fiarbă. Pe fundul vasului puneți un prosop, ca să nu se spargă borcanele.
După ce se răcesc, așezați borcanele cu bulion de ardei într-un loc răcoros și întunecat.