Un desert la indemana, delicios si usor de pregatit. Asa poate fi descris sumar checul, un preparat preferat de multe gospodine. Iata cum se prepara rapid un chec de post:
Ingrediente
2 cani de faina
o cana de zahar
1/2 cana de ulei
o lingurita extract vanilie sau o lingura zahar vanilat
o cana de apa
un plic praf de copt
3 linguri nuca de cocos
2 linguri cacao neagra
2 linguri dulceata de visine
Mod de preparare
Punem intr-un vas zaharul, uleiul, apa, faina si zaharul vanilat/extractul.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si punem cele doua compozitii, alternandu-le. Coacem compozitia vreme de 45 de minute la foc mediu. Checul se scoate din cuptor cand trece proba scobitorii, si se mai lasa 10 minute in tava, dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro