Unii cercetatori afirma ca proteinele din colagen compenseaza efectele cancerigene ale carnii musculare.
Supa de oase este recunoscuta pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinala. Se stie ca alimentatia moderna este inflamatorie si ca multi oameni au probleme intestinale. Este buna si pentru cei care au intoleranta la gluten (boala celiaca) sau care consuma mult gluten.
In plus, supa de oase este buna si pentru sistemul imunitar, pentru buna functionare a creierului si a memoriei, impotriva stresului, impotriva frigului.
Ajuta chiar si la reducerea celulitei.
Ingrediente: 1,300-1,500 kg os de vita, cartilagii, oase de pui sau de curcan. Mai poti folosi cozi de vita, gheare de pui; 1-2 linguri de otet de mere (ajuta la extragerea mineralelor din oase), 4-5 linguri de apa, 4 tulpini de telina sau o radacina, 4 morcovi necuratati de coaja, 3 cepe necuratate, patrunjel, usturoi, sare de mare, piper boabe.
Preparare: pune toate oasele intr-o oala mare. Adauga apa si otetul, pana le acoperi complet. Lasa oala deoparte pentru ca otetul sa actioneze asupra oaselor. Apoi, adauga morcovii, ceapa, si telina, iar dupa ce da in fiert, micsoreaza focul. Acum poti aduna si spuma. Trebuie lasata pe foc foarte mic 12 ore. Cu cat fierbe mai mult, cu atat se extrag mai bine toti nutrientii si colagenul.
Daca e nevoie se mai adauga apa, cat sa acopere oasele. Cand mai sunt doar 30 de minute de fiert, adauga patrunjelul, usturoiul, un varf de sare si cateva boabe de pieper. Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara ca sa ramana doar zeama. Adauga sare daca mai trebuie.
Sursa
Supa de oase este recunoscuta pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinala.
Se stie ca alimentatia moderna este inflamatorie si ca multi oameni au probleme intestinale. Este buna si pentru cei care au intoleranta la gluten (boala celiaca) sau care consuma mult gluten.
In plus, supa de oase este buna si pentru sistemul imunitar, pentru buna functionare a creierului si a memoriei, impotriva stresului, impotriva frigului. Ajuta chiar si la reducerea celulitei.
Ingrediente: 1,300-1,500 kg os de vita, cartilagii, oase de pui sau de curcan.
Mai poti folosi cozi de vita, gheare de pui; 1-2 linguri de otet de mere (ajuta la extragerea mineralelor din oase), 4-5 linguri de apa, 4 tulpini de telina sau o radacina, 4 morcovi necuratati de coaja, 3 cepe necuratate, patrunjel, usturoi, sare de mare, piper boabe.
Preparare: pune toate oasele intr-o oala mare. Adauga apa si otetul, pana le acoperi complet. Lasa oala deoparte pentru ca otetul sa actioneze asupra oaselor.
Apoi, adauga morcovii, ceapa, si telina, iar dupa ce da in fiert, micsoreaza focul. Acum poti aduna si spuma. Trebuie lasata pe foc foarte mic 12 ore. Cu cat fierbe mai mult, cu atat se extrag mai bine toti nutrientii si colagenul. Daca e nevoie se mai adauga apa, cat sa acopere oasele. Cand mai sunt doar 30 de minute de fiert, adauga patrunjelul, usturoiul, un varf de sare si cateva boabe de pieper.
Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara ca sa ramana doar zeama. Adauga sare daca mai trebuie.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro