Fructele sunt întotdeauna importante, motiv pentru care ar trebui să le includem în alimentație. Însă știați care sunt cele pe care ar trebui să le consumăm cu moderație?
Aflați
Care sunt fructele sănătoase care trebuie consumate mai des
8. Afine
Pe locul 8 se află afinele.
7. Avocado
Pe locul 7 se află avocado. Este cunoscut deja faptul că avocado reprezintă un adevărat deliciu cremos, care totodată oferă organismului nenumărate beneficii, fiind recomandat astfel să fie consumat cât mai frecvent cu putință. Astfel, grăsimile mononesaturate bogate sunt extrem de sănătoase pentru inimă, motiv pentru care avocado, deși este consumată în special la micul dejun, acesta poate să fie gustat la orice masă sau gustare, motiv pentru care nu ar mai trebui să îl ocoliți, ci mai degrabă să îl includeți în stilul de viață de zi cu zi.
6. Mere
Pe locul 6 se află merele. Este cunoscut deja faptul că un măr consumat pe zi ține cu adevărat medicul departe, ceea ce este complet adevărat, dat fiind faptul că aceste fructe extrem de crocante și suculente, nu doar că sunt absolut delicioase, ci mai mult de atât oferă nenumărate beneficii corpului nostru, beneficii printre care se află și fibrele, o stare generală de bunăstare, motiv pentru care ar trebui să fie incluse cu siguranță în rutina noastră zilnică, ba chiar mai mult de atât acestea fiind consumate atât în starea lor crudă, cât și în nenumărate rețete.
5. Portocale
Pe locul 5 se află portocalele. Acestea reprezintă fructul potrivit pentru momentul în care vă doriți să vă stimulați sistemul imunitar, fiind fructele care sunt efectiv pline de vitamina C, adevărate delicii cu o doză bogată de citrice care ne ajută sistemul imunitar să fie întărit dar totodată promovează și producția de colagen astfel încât pielea noastră să fie mult mai sănătoasă. Acestea pot fi consumate în starea lor crudă, sau se pot adăuga în diverse băuturi fresh, smoothie-uri și multe alte astfel de idei.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4. Banane
Pe locul 4 se află bananele. Acestea cu siguranță vor reprezenta întotdeauna un pachet energic și hrănitor extrem de convenabil, care în compoziția lor dețin un conținut ridicat de potasiu, susținând astfel funcția musculară sănătoasă, dar și echilibrul fluidelor. Pe lângă doza bogată de potasiu, bananele sunt cele care reprezintă și o sursă nemaipomenită de vitamine, fibre, dar și zaharuri naturale, toate acestea puse împreună ne oferă organismului nostru un impuls de energie, indiferent de momentul zilei în care le savurăm sau de forma în care alegem să le consumăm.
3. Căpșune
Pe locul 3 se află căpșunele. Este cunoscut deja faptul că acestea sunt consumate deseori pe timp de vară, însă nu reprezintă doar atât, fiind regăsite pe tot parcursul anului în magazine, motiv pentru care ar trebui să le includem cât mai des în alimentația noastră, dat fiind faptul că sunt pline de vitamine, antioxidanți, dar și fibre, ajutând astfel la sănătatea inimii dar și la digestie, la care se adaugă și proprietățile antiinflamatorii pe care le conțin. Dat fiind faptul că au aroma atât dulce, cât și acidulată și câteodată acrișoară, căpșunele pot reprezenta un plus delicios la fiecare salată preparată, desert sau chiar mici gustări între mese.
2. Kiwi
Pe locul 2 se află kiwi. În ciuda faptului că acest fruct nu este întotdeauna consumat frecvent, ar trebui totuși să fie, dat fiind faptul că deține o bogată sursă de fibre, de vitamina C, dar și antioxidanți, făcând din fiecare mușcătură un impuls către sănătatea curată, fiind consumat singur sau chiar în combinație cu alte fructe delicioase, fie în salate fresh sau smoothie-uri.
1. Ananas
Pe locul unu se află ananasul. Pe lângă faptul că este un fruct absolut delicios și suculent, ananasul vine la pachet cu nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră, precum vitamina C, manganul, cele 2 care susțin sistemul imunitar să fie mult mai puternic, dar totodată și însănătoșesc oasele, chiar dacă alegem să le consumăm în starea lor propriu zisă, sau amestecate într-un smoothie.
Care sunt fructele care trebuie consumate cu moderație
5. Mango
Pe locul 5 se află mango. În ciuda faptului că este extrem de delicios și este un fruct tropical pe care deseori îl regăsim în alimentația multor persoane, se pare că acesta este un fruct extrem de bogat în zaharuri naturale, motiv pentru care ar trebui să-l consumăm însă în cantități moderate, pentru a evita aportul excesiv de calorii.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
4. Fructe confiate
Pe locul 4 se află fructele confiate. În ciuda faptului că fructele confiate sunt din ce în ce mai consumate în special la micul dejun, se pare că acestea reprezintă o sursă destul de concentrată de zahăr, iar în plus, tot fructele confiate dețin și un conținut ridicat de calorii, motiv pentru care ar trebui să le consumăm, însă cu moderație.
3. Pepene
Pe locul 3 se află pepenele. Se pare că acesta este fructul preferat mai ales în sezonul de vară, însă cu toate acestea, are un indice glicemic destul de ridicat, motiv pentru care odată consumat în cantități mai mari, și nu cu moderație, acesta este cel care poate provoca o creștere destul de rapidă a nivelului de zahăr din sânge, motiv pentru care atunci când vine vorba în special despre persoanele care suferă de diabet sau au probleme cu zahărul din sânge, acestea ar trebui să îl consume mai rar, spre deloc.
2. Rodii
Pe locul 2 se află rodiile. Este cunoscut deja faptul că și aceste fructe sunt destul de consumate în special la micul dejun, în deosebitele rețete cu ovăz, însă cu toate acestea, dețin și ele un conținut destul de ridicat de zahăr, iar pentru a avea o dietă destul de echilibrată și sănătoasă, ar trebui să le consumăm moderație.
1. Papaya
Pe locul unu se află papaya. Și acesta este un fruct destul de consumat, însă cu toate acestea, puține sunt persoanele care sunt conștiente de faptul că acest fruct conține o enzimă, denumită papaină, cea care poate provoca nenumărate alergii pentru anumite persoane, motiv pentru care dacă observați că după ce l-ați consumat simțiți anumite reacții adverse cel mai bine ar fi să aveți grijă la consumul său, și să consultați un specialist.