Cateva beneficii ale consumului de alimente bogate in antioxidanti includ: prevenirea imbatranirii, mentinerea stralucirii si sanatatii pielii.
Cateva beneficii ale consumului de alimente bogate in antioxidanti includ: prevenirea imbatranirii, mentinerea stralucirii si sanatatii pielii, reducerea riscului de aparitie a cancerului, sprijin in procesul de detoxifiere, prelungirea duratei de viata.
Cele mai multe fructe, legume si ierburi contin substante antioxidante (vitamina C, beta-caroten, flavonoide sau licopen).Nu exista un necesar zilnic bine-stabilit pentru antioxidanti, insa aceste niveluri au fost evaluate de catre cercetatori in scorul ORAC, in cadrul caruia se testeaza puterea de a absorbi si elimina radicalii liberi.
Iata lista realizata de specialisti, cu cele mai importante alimente bogate in antioxidanti:
1. Goji
25,000 scor ORAC
2. Afine
14,000 scor ORAC
3. Ciocolata neagra
21,000 scor ORAC
4. Nuci pecan
17,000 scor ORAC
5. Anghinare
9,400 scor ORAC
6. Soc
14,000 scor ORAC
Citeste mai multe aici.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro