Micul dejun poate fi startul unei zile perfecte din punct de vedere nutritiv si energic, motiv pentru care preferintele expertilor nutritionisti privind cea mai importanta masa a zilei pot fi un model perfect si usor de urmat pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sanatoasa.
Nutritionistul Dawn Jackson Blatner recunoaste ca are patru tipuri preferate de mic dejun:
– Terci de ovaz cu nuci/ seminte si fructe proaspete taiate bucati, in special potrivit pentru „diminetile infometate”
– Bautura „smoothie” verde, pentru diminetile dupa serile cu cine bogate sau pentru cele foarte calde
– Tofu cu sos pesto, omleta cu spanac si paine din faina integrala, recomandat pentru diminetile cu mai mult timp liber
– Unt de migdale pe paine
prajita din faina integrala, alaturi de fructe proaspete, potrivit pentru o dimineata pe fuga.
Susan Mitchell, nutritionist si doctorand, are de ales intre doua retete de mic dejun. Prima consta intr-o bautura „smoothie” facuta din: lapte degresat, iaurt grecesc slab, banana inghetata, una sau doua linguri de seminte de in si una sau doua linguri de unt de arahide sau de migdale si gheata.
A doua reteta consta intr-o vafa din cereale integrale facuta in casa, cu unt de arahide si completata cu afine proaspete si un pahar de lapte degresat.
Elisa Zeid recomanda trei retete de mic dejun ca fiind favoritele ei: paine din faina integrala si un ou preparat ca omleta cu branza cheddar si felii de grapefruit; biscuiti din cereale integrale si o bucata de branza cheddar, alaturi de felii de grapefruit; un castron de cereale cu lapte.
„Pentru cereale sugerez un tip cu cel putin trei pana la cinci grame de fibre pe portie si nu mai mult de dublul acestei cantitati de zahar. Adaugarea de fructe proaspete de padure si/ sau nuci sau seminte si lapte fara grasimi contribuie cu multe grupe de alimente si nutrienti cheie care sa te mentina satul si sa te porneasca dimineata.”
Sursa
Nutritionistul Dawn Jackson Blatner recunoaste ca are patru tipuri preferate de mic dejun:
– Terci de ovaz cu nuci/ seminte si fructe
proaspete taiate bucati, in special potrivit pentru „diminetile infometate”
– Bautura „smoothie” verde, pentru diminetile dupa serile cu cine bogate sau pentru cele foarte calde
– Tofu cu sos pesto, omleta cu spanac si paine din faina integrala, recomandat pentru diminetile cu mai mult timp liber
– Unt de migdale pe paine prajita din faina integrala, alaturi de fructe proaspete, potrivit pentru o dimineata pe fuga.
Susan Mitchell, nutritionist si doctorand, are de ales intre doua retete de mic dejun. Prima consta intr-o bautura „smoothie” facuta din: lapte degresat, iaurt grecesc slab, banana inghetata, una sau doua linguri de seminte de in si una sau doua linguri de unt de arahide sau de migdale si gheata.
A doua reteta consta intr-o vafa din cereale integrale facuta in casa, cu unt de arahide si completata cu afine proaspete si un pahar de lapte degresat.
Elisa Zeid recomanda trei retete de mic dejun ca fiind favoritele ei: paine din faina integrala si un ou preparat ca omleta cu branza cheddar si felii de grapefruit; biscuiti din cereale integrale si o bucata de branza cheddar, alaturi de felii de grapefruit; un castron de cereale cu lapte.
„Pentru cereale sugerez un tip cu cel putin trei pana la cinci grame de fibre pe portie si nu mai mult de dublul acestei cantitati de zahar.
Adaugarea de fructe proaspete de padure si/ sau nuci sau seminte si lapte fara grasimi contribuie cu multe grupe de alimente si nutrienti cheie care sa te mentina satul si sa te porneasca dimineata.”
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro