Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal

Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal
Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre alimentele care mențin echilibrul hormonal!

Hormonii sunt mesageri chimici în corp care transportă informații către celule, țesuturi și glande diferite, acestea spunându-le ce să facă și când să o facă. Astfel, este bine de știut faptul că există mulți hormoni diferiți în corp care pot crea o frumoasă simfonie în interiorul nostru însă, dacă un hormon iese din echilibru, poate duce la un dezechilibru hormonal în corp. Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune alimente care ajută la combaterea dezechilibrului hormonal!

Cauzele dezechilibrului hormonal

Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal[Sursa foto: freepik]

De cele mai multe ori, motivul principal pentru dezechilibrul hormonal din corp este dieta și stilul de viați nesănătos. Așadar, o dietă echilibrată și nutriția sunt importante pentru menținerea unui echilibru hormonal bun în corp. De asemenea, estrogenul este numit și "regina hormonilor", însă atunci când estrogenul devine dominant în corp, pot apărea semne și simptome precum menstruație abundentă și dureroasă, PMS grav, creștere anormală în greutate, acnee, schimbări de dispoziție sau fibroame.

Legume crucifere

Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal[Sursa foto: freepik]

Legumele crucifere ajută la detoxifierea excesului de estrogen, iar printre ele se numără broccoli, varză, conopidă, frunze de muștar, ridiche și nap. Ele conțin un compus numit indol-3-carbinol, care ajută la eliminarea excesului de estrogen din corp. Cu alte cuvintele, legumele crucifere sunt un ajutor de nădejde în restabilirea echilibrului hormonal.

Grăsimi sănătoase

Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Hormonii sunt fabricați din colesterol, iar corpul produce suficient colesterol atunci când oamenii consumă grăsimi și tipuri corecte de grăsimi. Așadar, cele mai benefice grăsimi sunt extrase din nuci, semințe, uleiuri presate la rece, ouă sau pește gras. Ele conțin o cantitate suficientă de acizi grași esențiali, precum Omega-3 și Omega-6, care pot fi obținuți doar din dietă.

De asemenea, acizii grași esențiali sunt necesari pentru reducerea inflamației în corp, ceea ce ajută în mod semnificativ la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.

Citește și: Descoperă cauzele îmbătrânirii premature. 12 alimente pe care ar trebui să le evităm pentru un aspect tânăr 

Fibrele

Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal[Sursa foto: freepik]

Fibrele ajută la detoxifierea naturală a estrogenului în corp și la sănătatea hormonală, hrănind microbiota bună din intestin.

Acestea se împart în două categorii, mai exact cele solubile și cele insolubile. Astfel, primele se găsesc în alimente precum ovăz, orz, leguminoase, banane și legume precum fasole, morcovi, dovleac, cartofi dulci. Fibra solubilă este importantă deoarece ajută la reducerea riscului de dominanță a estrogenului în corp și, de asemenea, ajută la hrănirea microbiotei bune din intestin. Fibra insolubilă se găsește în alimente precum pâinea integrală, nuci, fasole și legume precum conopidă, mazăre verde și legume cu frunze verzi.

Alimente colorate

Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Fructele de pădure, papaya, mango, jamun și legumele colorate, mai precis dovleacul, fasolea, morcovii și frunzele verzi conțin cantități semnificative de compuși polifenolici și antioxidanți, iar acești polifenoli și antioxidanți ajută la combaterea

inflamației în corp. Astfel, este recomandat ca fiecare persoană să țină cont câte fructe și legume colorate consumă într-o zi și să mențină numărul acestora cât mai mare posibil, deoarece vin la pachet cu foarte multe beneficii.

Condimente și ierburi

Cele mai bune 5 alimente pentru echilibrul hormonal[Sursa foto: freepik]

Condimentele și ierburile sunt benefice pentru echilibrul hormonal, iar printre cele mai populare se numără turmericul, piperul negru, ghimbirul, usturoiul, șofranul, ashwagandha-ul, cimbrul, mușețelul și busuiocul sfânt sau Tulsi. Cu toate astea, condimentele și ierburile au proprietăți antiinflamatorii, sunt bogate în nutrienți însă pot avea substanțe toxice, care atunci când sunt consumate in exces pot duce la alte complicații de sănătate, astfel că ele trebuie să se consume într-un mod testat in timp.

Citește și: Regimul uluitoarei Jane Fonda. Cum și-a păstrat această vedetă a Hollywood-ului forma și energia de-a lungul anilor

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Descoperă cauzele îmbătrânirii premature. 12 alimente pe care ar trebui să le evităm pentru un aspect tânăr 

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies