Cele mai bune alimente pentru “tratamentul” depresiei. Iata ce este bine sa consumi atunci cand ai toane!

Cele mai bune alimente pentru “tratamentul” depresiei. Iata ce este bine sa consumi atunci cand ai toane!
Cele mai bune alimente pentru “tratamentul” depresiei. Iata ce este bine sa consumi atunci cand ai toane!

De cele mai multe ori, cand esti deprimata, simti nevoia sa lenevesti toata ziua in pat si sa iti “hranesti sufletul” cu multa inghetata, chips-uri si pizza, alimente de care in mod normal te feresti. Desi ai sentimentul ca aceste lucruri te ajuta, nu este asa. Uite ce este bine sa consumi si de ce anume sa te feresti atunci cand ai o stare de spirit proasta.

Atunci cand simti ca nu mai faci fata stresului este bine sa consumi paste din grau integral care contin magneziu. De asemenea poti sa adaugi in meniu somon bogat in omega 3, care reduce starea de anxietate. Imbogateste-ti dieta cu alimente bogate in vitamina C, ca salata verde sau citricele.

Atunci cand vezi negru in fata ochilor din cauza furiei, consuma alimente verzi! Bea o cana de ceai verde pentru a te relaxa.

Te simti deprimata? Nu uita de micul dejun. Studiile arata ca micul dejun te ajuta sa iti incepi ziua cu optimism! Consuma lapte cu cereale pentru a-ti imbunatati digestia. Evita mancarea bogata in calorii. Oricat de mult simti nevoia sa dai gata o cutie de inghetata sau o punga de chips-uri, mai tarziu te vei simti vinovata, ceea ce iti va inrautati starea de spirit.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Starea de somnolenta este indusa

de nivelul scazut al zaharului din sange. Acesta nu este un indemn la mancatul de ciocolata si bomboane! Opteaza pentru un baton de cereale sau nuci si fructe uscate. O gustare bogata in fibre si proteine iti va da energie pentru restul zilei.

Simti ca nimic nu te mai motiveaza? Alcoolul nu este solutia. Din contra, iti va creste apetitul pentru junk food. Fa o plimbare in parc, vei vedea ca te va relaxa si vei reusi sa te concentrezi asupra aspectelor importante din viata ta.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Camelia Mitoșeru a ajuns să aibă nevoie de o intervenție chirurgicală! Prin ce clipe grele a trecut Mihai Mitoșeru, alături de mama sa: "Putea să fie de 20 de ani și să nu știe!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rapperul Sean „Diddy” Combs, dat în judecată de 120 de persoane: "Sunt răniți, speriați și marcați". Dezvăluirile tulburătoare din anchetă

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D – o poveste despre supraviețuire, prietenie și speranță

Octombrie aduce temperaturi foarte ridicate în România! Prognoza meteo actualizată


Cookies