Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune cărți pentru femei dacă vrei să te dezvolți personal.
Cititul este o activitate esențială care contribuie la dezvoltarea noastră pe toate planurile. De asemenea, cititul ne dezvoltă noi gândirea critică, ne ajută să vedem lumea dintr-o altă perspectivă și ne oferă numeroase răspunsuri la anumite situații problemă pe care le întâmpinăm de-a lungul vieții.
De aceea, fiecare dintre noi ar trebui să ne facem o rutină zilnică din a citi măcar câteva pagini, mai ales că în zilele noastre, cititul constituie și o activitate relaxantă care ne ajută să ne desprindem pentru câteva momente de stresul zilnic și să ne conectăm cu noi înșine.
Dacă și ție îți place să citești și cauți lecturi care să te ajute să te dezvolți din punct de vedere personal și să te inspire în viața de zi-cu-zi, atunci descoperă din rândurile următoare care sunt cele mai bune cărți pe care o femeie ar trebui să le citească.
Cele mai bune cărți pentru femei
Iată care sunt 3 cele mai bune cărți pe care ar trebui să le citească o femeie pentru a se dezvolta din punct de vedere personal, atât pe latura emoțională, cât și culturală:
Factfulness
„Factfulness” sau „Zece motive pentru care interpretă greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi” este o carte care cu siguranță te ajută să privești lumea dintr-o altă perspectivă, una mai optimistă.
Mulți dintre noi ne confruntăm cu sentimentul că lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie, că viața este grea sau că suntem o generație lipsită de speranță. Ei bine, de multe ori lucrurile nu sunt așa cum par, iar asta încearcă să surprindă și autorul, Hans Rosling în cadrul acestei lecturi bazate pe date exacte care documentează progresele înregistrate pe tot globul.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Memoriile unei gheișe
„Memoriile unei gheișe” este o carte dedicată femeilor care vor să își depășească în permanență condiția și au nevoie de o lectură motivațională.
Povestea urmărește transformarea lui Sayuri, care, rămasă fără mamă și vândută de către tatăl ei, ajunge în Kyoto, casa celor mai frumoase gheișe din Japonia, și ajunge să devină în scurt timp una dintre cele mai frumoase gheișe din Kyoto.
Biblioteca de la Miezul Nopții
Poate fiecare dintre noi ne-am întrebat la un moment dat cum ar fi arătat viața noastră dacă am fi luat cu totul alte decizii sau dacă am fi optat pentru a face cu totul altceva față de ceea ce facem în prezent.
Acest lucru a încercat să surprindă și Matt Haig, autorul care a vrut de multe ori de-a lungul vieții sale să se sinucidă, dar care a reușit să învingă lupta cu viața, iar în prezent îi ajută și pe alții să privească lumea
Astfel, „Biblioteca de la Miezul Nopții” prezintă povestea unei femei ajunse în comă care descoperă cum ar fi arătat viața ei dacă ar fi făcut alte alegeri.
Ce beneficii oferă cititul
Citește și: Iti recomandam cele mai frumoase 5 carti de dragoste pentru vara aceasta
Cititul are o mulțime de beneficii. Fie că vorbim despre îmbogățirea vocabularului, dezvoltarea gândirii analitice sau reducerea stresului, cititul este o activitate care ar trebui introdusă în viața fiecăruia dintre noi.
Fie că optăm pentru cărți științifice, romane, nuvele, poezie sau memorii, cititul este o activitate care ne ajută să ne îmbogățim atât din punct de vedere spiritual, cât și cultural. Informația pe care o căpătăm odată cu paginile citite este foarte importantă și mai mult ca sigur la un moment dat ne va ajuta. Mai mult decât atât, cititul reprezintă o formă ieftină de a te distra sau de a te relaxa după o zi grea.
De asemenea, studiile de specialitate arată că cititul are efecte pozitive asupra creierului. Potrivit specialiștilor în domeniu, cititul stimulează și antrenează creierul, păstrându-l activ și contibuie astfel la prevenirea demenței și chiar a bolii Alzheimer.