Pateurile cu ciuperci reprezintă cea mai bună soluție, atunci când vreți să faceți un aperitiv rapid și gustos. Ciupercile în foietaj sunt absolut delicioase!
Dacă aveți musafiri la care nu v-ați fi așteptat sau dacă, pur și simplu, vreți să preparați ceva bun de mâncare, dar fără sa stați prea mult timp în bucătărie, încercați rețeta de pateuri cu ciuperci.
Pateurile cu ciuperci, rapide și delicioase
Uneori se întâmplă să vreți să le preparați ceva bun celor dragi, dar fie sunteți în pană de idei, fie nu aveți timp sau chef să faceți ceva sofisticat.
În acest caz, încercați să preparați pateuri cu ciuperci. Ca să nu pierdeți prea mult cu preparatul foietajului și pentru ca aperitivele să fie gata imediat, apelați la aluatul de foietaj gata cumpărat.
În acest fel, puteți fi sigure că nu aveți cum să dați greș, ținând cont de faptul că acest tip de aluat nu se prepară foarte repede și în plus, trebuie să aveți și ceva experiență ca să vă iasă exact ca la patiserie.
Tocmai de aceea, soluția cea mai la îndemână este aluatul cumpărat, iar dumneavoastră va trebui să pregătiți doar umplutura de ciuperci.
Aceasta se face imediat și este extrem de gustoasă. Vă garantăm că va fi chiar și pe placul persoanelor care nu sunt mari amatoare de ciuperci.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 400 gr aluat foietaj
- două cutii de ciuperci
- un ou
- două gălbenușuri
- două linguri de lapte
- 2-3 fire de ceapă verde
- câteva fire de mărar
- două linguri de unt
- două linguri de susan
- sare
- piper
Cum preparați cele mai bune pateuri cu ciuperci
Curățați ceapa verde, spălați-o și tocați-o mărunt. Într-o tigaie, puneți puțin unt și căliți ceapa verde în el. Dacă nu aveți ceapă verde, puteți să folosiți și ceapă uscată.
După ce observați că ceapa s-a călit, adăugați o cutie de ciuperci, tăiate cât mai mărunt și scurse foarte bine de zeama în care au stat. Lăsați-le să se prăjească puțin, dar aveți grijă să nu le ardeți.
Ciupercile din cea de-a doua cutie se pun în vasul robotului de bucătărie și se transformă într-o pastă. Aveți grijă să fie foarte bine scurse de sucul din cutie, înainte de a le pasa.
Pasta de ciuperci obținută se pune peste ciupercile și ceapa călite. Lăsați totul să fiarbă pe foc mic, pentru cel puțin 15 minute.
Amestecați mereu în compoziție, ca să nu se lipească sau să se ardă. Puneți sare și piper, după gust, iar apoi adăugați și oul și amestecați bine toate ingredientele. Apoi puneți în compoziție și mărarul tocat cât mai fin.
Întindeți aluatul de foietaj pe masa pe care ați pus făină înainte și tăiați foaia în două, pe lungime. Într-un castron, bateți gălbenușurile cu lapte și apoi ungeți aluatul de foietaj cu ou.
După aceea, puneți din compoziția de ciuperci pe marginea foietajului și rulați cu atenție pateurile. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați rulourile și tăiați din ele bucăți mai mici, care să fie aproximativ egale ca mărime.
La final, ungeți-le pe deasupra cu gălbenuș bătut cu lapte și puneți susan peste pateuri. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o aproximativ 20 de minute.
Când vedeți că pateurile s-au rumenit, înseamnă că sunt gata. Pateurile cu ciuperci pot fi servite atât calde, cât și după ce se răcesc.