Reteta pentru cele mai gustoase sarmale de post.
Ingrediente:
- 2, 5 kg varza acra
- 800 g ciuperci
- 300 g orez
- 350 g morcovi
- 500 g ceapa
- 1 telina mica, rasa
- 150 ml ulei
- 100 g granule soia
- 2, 3 felii de paine
- 20o ml bulion
- 2, 3 linguri pasta de rosii (groasa)
- 2 legaturi marar
- 2, 3 foi de dafin
- 1 ramurica uscata de cimbru
- 1 lingurita piper macinat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
-
Cel mai simplu mod in care poti sa faci maioneza de post. Este mult mai sanatoasa ca maioneza cu ou
Mod de preparare:
Se pregatesc din timp ingredientele: se fierb granulele de soia in apa bine condimentata, se strecoara si se lasa la racit. Se pune orezul la inmuiat in apa calduta. Se maruntesc ciupercile, cu tot cu picioruse, si ceapa (la robot sau cu cutitul).
VIDEO! Cum sa faci o decoratiune dintr-un post it! Sigur nu stiai ca e posibil!
Se taie painea in cuburi mici si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se desfac foile de varza si se spala; se scot apoi cotoarele si se toaca. Ele vor fi asezate, impreuna cu foile de varza care se rup, pe fundul oalei si deasupra sarmalelor gata rulate.
Citeste continuarea aici.