Dacă ţii post, eşti vegan sau, pur şi simplu, nu vrei să mănânci carne într-o zi dar vrei să te bucuri de o masă delicioasă, asta e alegerea perfectă. Sosul alb pentru paste pare greu de reprodus în varianta fără lactate, dar nu este deloc aşa! Fă cele mai bune paste carbonara vegane după reţeta simplă de mai jos.
Mod De Preparare
Pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
Sotează ciupercile şi usturoiul în puţin ulei, timp de 8 minute. Dacă vrei să pui şi spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul şi mai lasă pe fic încă 5 minute.
Prepară sosul prin simpla adăugare a ingredientelor pentru el într-un procesor de alimente/robot de bucătărie şi mixează-le până obţii un rezultat cremos, omogen.
Scurge pastele de apă, adaugă-le peste ciuperci. toarnă sosul şi amestecă totul. Serveşte cu extra pătrunjel pe deasupra, dacă vrei.
sursa: retete.unica.ro