Cele mai bune vitamine împotriva Covid-19! Previn complicațiile

Vitamine împotriva coronavirus
Vitamine împotriva coronavirus

Iată care este cel mai bun cocktail de vitamine pe care medicii din lumea întreagă îl recomandă în lupta împotriva Covid-19.

Cunoscutul medic de la Timișoara, Virgil Musta, a dezvăluit care sunt cele mai bune vitamine care luptă cu noul coronavirus.

Medicii din linia întâi în lupta cu Covid-19 recomandă un cocktail de vitamine eficient în această perioadă, mai ales că au început virozele care pot fi confundate extrem de ușor cu noul coronavirus.

După ce România a întrgistrat mai multe zile peste 2000 de cazuri noi de Covid-19 iar spitalele au devenit din ce în ce mai aglomerate, medicii ne sfătuiesc asupra faptului că acele cazuri care nu sunt grave se

pot trata și acasă, așa cum se întâmplă în mai multe zone ale lumii.

Medicul Virgil Musta recomandă un cocktail eficient format din trei vitamine, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Vitaminele C, D și zincul sunt de mare ajutor în sezonul rece, potrivit doctorulzilei.ro.

La spital, pentru formele mai severe, cel mai utilizat tratament este Remdesivir, furnizat de OMS și folosit cu succes în cazul mai multor pacienți.

În sezonul rece, vitamina C este extrem de populară pentru a trata răcelile și virozele, însă vitamina D începe să fie din ce în ce mai recomandată de către medicii din întreaga lume.

Vitamine împotriva coronavirus
Vitamine împotriva coronavirus care pot fi consumate zilnic[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce alimente poți consuma împotriva coronavirusului

Un studiu recent a descoperit că în cazul adulților de peste 40 de ani, vitamina D poate reduce cu 50% riscul de a muri de COVID-19.

În plus, această vitamină îi ajută și pe vârstnici să prevină formele grave de Covid-19. În afară de suplimentele alimentare care sunt recomandate de către medici în urma unor analize, iată ce alimente poți consuma des în această perioadă:

-măceșe

-cătină
-pătrunjel
-citrice
-kiwi

Pentru vitamina D:
-pește gras

-gălbenuș de ou

-ciuperci

-produse lactate
Pentru Zinc:

-stridii
-carne

-ovăz
-spanac și sparanghel
-caju.

Cât despre pilule, dozarea optimă pentru fiecare persoană se face în funcție de câteva analize medicale, așa că nu pot fi consumate fără o prescripție medicală a unui specialist.

Sursa: doctorulzilei.ro.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Purtarea măștii de protectie devine obligatorie în Galați!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies