Pierderea zilnica a 30-40 de fire de par este un lucru normal, dar, cand situatia devine mai grava, ne gandim cum am putea sa ne regeneram podoaba capilara.
Primul impuls este acela de a apela la tratamente ajutatoare naturale, care nu au efecte secundare. Noi va prezentam cateva masti-minune, pentru un par bogat si sanatos.
Masca revigoranta- Aveti nevoie de doua linguri cu ulei de masline, un galbenus de ou si cateva picaturi de zeama de lamaie. Amestecati bine ingredientele pana se omogenizeaza si aplicati pasta obtinuta pe parul curat. Acoperiti cu o casca de baie si lasati sa actioneze 45 de minute.
Lotiune regeneranta- Aveti nevoie de 500 g de praf de cedru, doua galbenusuri de ou si cateva picaturi de lamaie. Amestecati bine si aplicati lotiunea pe toata lungimea parului, masand usor scalpul. Lasati 15 minute si apoi clatiti bine cu apa calduta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Tratament pentru fire fragile- Daca aveti un par fragil va propunem un tratament excelent, din doua linguri cu smantana, o jumatate
Uleiul de ricin face minuni!- Uleiul de ricin, galbenusul de ou si uleiul de masline extravirgin sunt un un izvor de sanatate pentru podoaba capilara.
Amestecati doua lingurite de ulei de ricin si doua de ulei de masline, apoi adaugati galbenusul. Aplicati din aceasta pasta omogena cate putin la radacina firului de par, masand usor. O lasati sa actioneze 40 de minute, apoi clatiti. Masca se utilizeaza de doua-trei ori pe saptamana, timp de trei luni.Ardeiul iute si ceapa stimuleaza cresterea- Datorita faptului ca este un iritant pentru piele, el activeaza circulatia sangvina si atrage substantele nutritive in scalp, promovand si eliberarea de histamine, ce stimuleaza regenerarea celulelor si cresterea parului.
Un studiu publicat in „Jurnalul de Dermatologie” a prezentat rezultatele folosirii sucului de ceapa de diferite persoane care sufereau de alopecie. Aceasta este o boala dermatologica si se caracterizeaza prin caderea parului, de obicei de pe pielea capului, zonele lipsite de par avand forma rotunda sau ovala. Douazeci si trei de subiecti au aplicat suc de ceapa direct pe scalp, de doua ori pe zi, timp de doua luni. Participantilor a inceput sa le creasca parul dupa doar doua saptamani de tratament, iar dupa sase saptamani, 20 de persoane aveau scalpul acoperit.Spalati-va cu bicarbonat si clatiti-va cu mesteacan!- Amestecati doua lingurite cu bicarbonat si doua lingurite cu apa, pana se face o pasta. Dupa ce v-ati udat bine parul turnati acest amestec si masati-va scalpul timp de cateva minute. Clatiti apoi abundent. O alta reteta ar fi sa amestecati galbenus de ou cu zeama de la o jumatate de grepfrut si sa procedati la fel ca mai sus.
Sursa: www.doctorulzilei.ro