Cele mai frecvente greseli care iti imbatranesc pielea!

Cele mai frecvente greseli care iti imbatranesc pielea!
Cele mai frecvente greseli care iti imbatranesc pielea!

Pielea este cel mai mare organ al corpului, starea sa reflecta starea de sanatate a intregului organism, iar ingrijirea acesteia ne consuma mult timp. Deseori, facem greseli care ne pot deteriora si imbatrani pielea.

Mai jos avem listate cateva obiceiuri nu tocmai bune, de care va trebui sa te dezveti:

1. Nu folosesti protectie solara! Soarele si razele UV iti imbatranesc pielea. Te expui diverselor pericole daca nu folosesti cremele care ofera protectie solara! Pielea tenului este deosebit de sensibila, asa ca nu mai uita niciodata sa aplici produse cu FPS (factor de protectie solara)! Intre aprilie si octombrie trebuie sa ne protejam tenul, folosind o crema cu FPS ca si baza de machiaj.

2. Adormi fara sa te demachiezi! Vii din oras, de la munca, seara tarziu si, din pricina oboselii, uiti sa te demachiezi, apoi sa folosesti lotiunea tonica, iar a doua zi efectele sunt foarte vizibile. Pe termen lung tenul va deveni din ce in ce mai incarcat si pielea isi va pierde din stralucire!

Noaptea, pielea trebuie sa respire, machiajul lasat ore intregi iti va incarca porii, va spori productia de sebum si va duce la aparitia cosurilor.

Nu iti imbatrani si mai mult pielea sarind peste demachiere! Fa-ti un obicei din a te demachia seara, dupa ce te speli pe dinti, folosind un gel demachiant, iar daca nu ai timp de lotiune tonica, aplica un spray cu apa termala si rutina ta de infrumusetare va fi gata in 5 minute!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

3.

Uiti sa iti rasfeti mainile! Pielea mainilor este cea care te da de gol! Zilnic spalam vase, intram in contact cu diversi detergenti si ne spalam des, asa ca doar o crema hidratanta nu va fi de ajuns. Incearca sa aplici, o data pe saptamana, ulei de masline pe maini si unguent de galbenele pe cuticule, apoi sa tii mainile intr-o manusa timp de 40 de minute pentru a obtine rezultate optime!

4.

Nu dormi destul! Lipsa de somn poate avea efecte devastatoare asupra sanatatii tale, numarul optim de ore de somn, pentru un adult de varsta medie, fiind de 8 ore! Daca pierzi chiar si o ora, pielea ta se va resimti! Noaptea, intreg organismul intra intr-un mic proces de regenerare, iar etapele somnului nu trebuie intrerupte! Tine cont ca va trebui sa pui deoparte 30 de minute pentru a adormi! Foloseste-ti alarma de la smartphone pentru a stabili cu exactitate orele de odihna!

5.

Nu folosesti crema hidratanta zilnic! Peste acest moment chiar nu poti sari! Hidratarea iti mentine pielea elastica si intarzie aparitia ridurilor. Chiar si daca ai tenul gras, nu uita sa aplici crema speciala pentru ochi si lotiunea de corp!

6. Nu consumi suficienta vitamina E si A, si din aceasta cauza nu oferi pielii tale nutrientii necesari pentru regenerare. Mananca seminte, nuci, morcovi, broccoli, piersici, ardei gras si somon pentru a-i obtine.

7. Iti deshidratezi pielea prea tare facand dusuri fierbinti! Stiu ca nimic nu e mai relaxant decat un dus seara, inainte de culcare, insa incearca sa nu folosesti apa fierbinte mai ales pe fata si piept, zonele unde pielea ta este cea mai delicata.

Sursa: Ziarul Ring.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies