Cele mai frecvente greseli de alimentatie: Ce nu ar trebui sa faci cand urmezi o dieta

Cele mai frecvente greseli de alimentatie: Ce nu ar trebui sa faci cand urmezi o dieta
Cele mai frecvente greseli de alimentatie: Ce nu ar trebui sa faci cand urmezi o dieta

Diete bazate numai pe fructe si legume sau reducerea numarului de mese principale pe zi la una singura: acestea sunt doua exemple de greseli frecvente care sunt facute in dorinta de a scapa cat mai repede de kilograme.

 

Un dietetician explica de ce acestea si alte erori de alimentatie sunt daunatoare atat pentru silueta, cat si pentru sanatate.
Dieteticianul Cynthia Sass a realizat un top al celor mai frecvente greseli de alimentatie care au un impact major asupra sanatatii, preluat de Huffington Post. explicand care este solutia potrivita, in fiecare caz, pentru asigurarea unei diete corecte pe termen lung.
Sa presupui ca asa-zisele calorii "bune" nu conteaza la greutate. Fibrele integrale, desi foarte importante pentru sanatate, pot cauza castigul in greutate daca sunt consumate in cantitati mari. De exemplu, potrivit lui Sass, orezul brun, fasolea, carnea de pui, branza si sosul guacamole sunt toate benefice pentru sanatate, dar, mancate impreuna, constituie mult prea multe calorii fata de doza necesara la o singura masa.
Adevarul este, spune ea, ca daca nu arzi atatea calorii cate consumi, vei lua in greutate. Chiar si fructele si legumele se transforma in grasime.
Solutia: Sa stii care ar trebui sa fie portiile zilnice din fiecare clasa de mancare. Urmatorul plan este potrivit pentru o femeie cu inaltimea de 1,62 metri si greutatea de 68 de kilograme care obisnuieste sa mearga pe jos timp de 30 de minute de la doua la trei zile pe saptamana:
4 portii de legume (o portie inseamna o cana)
4
portii de fibre integrale (o portie inseamna o felie de paine din faina integrala sau jumatate de cana de orez brun)
4 portii de proteine slabe (o portie inseamna 85 de grame de carne sau jumatate de cana de boabe de fasole)
4 portii de grasimi sanatoase (o portie inseamna o lingurita de ulei sau un sfert de avocado)
Sa "sari" o grupa de alimente (sau trei).
Multe femei tin diete "vegan" sau fara gluten, nu din motive etice sau de sanatate, ci ca sa scape de kilograme, explica Cynthia. Problema este ca, daca nu inlocuiesti proteinle, grasimile si carbohidratii pierduti- adica macronutrientii- aceste diete pot duce la castigul in greutate, oboseala, iritare si afectiuni digestive. Macronutrientii trebuie sa fie consumati cu grija: nici prea putini, nici prea multi.
Solutia: Completeaza o masa centrata pe legume cu jumatate de cana de boabe de fasole sau cu doua linguri de nuci; asigura aportul de carbohidrati sanatosi prin quinoa sau orez brun.
Sa nu mananci destul de des. Oricat de tentant ar fi sa "pastrezi" caloriile pentru o cina la restaurant sau pentru weekend, acest lucru iti poate lua din energie, influenta starea de spirit si iti poate forta organismu sa arda din muschi pentru energie, ceea ce incetineste metabolismul. Un studiu a descoperit ca atunci cand oamenii mananca o singura masa principala pe zi au crescut riscul de diabet, spune dieteticanul Cynthia Sass.
Solutia: Mananca o data la fiecare trei-cinci ore.
Sa mananci in functie de sentimente. Cynthia da exemplul unei cunostinte care exagera cu mancarea in mod regulat. Avea un loc de munca foarte stresant si o familie care o solicita, iar ea era o perfectionista cu o casa imaculata. Cand a intrebat-o ce simte cand mananca in plus, femeia a raspuns: "Simt ca ma las prada fara sa ma gandesc deloc, e ca un moment de libertate".
Solutia: Pastreaza o evidenta cu ce anume mananci, cat de mult, in care sa treci si sentimentele de dinainte si de dupa masa. O clienta a aceleiasi dieteticiene a observat ca avea pofta de produse crocante cand era nervoasa pe seful sau pe sotul ei. Trucul acestui sistem este sa inlocuiesti mancatul cu alte mecanisme de menajare. Femeia perfectionista din exemplul de mai sus a inceput sa ia cursuri de salsa si a pierdut doua masuri in trei luni.
Sa recurgi la o dieta cu rezultate imediate. Un regim drastic scazut in calorii iti aduce corpul intr-o stare de conservare, deci vei arde caloriile mai incet. De asemenea, poate cauza dureri de cap, toane, oboseala si, bineinteles, pierderi doar temporare in greutate.
Solutia: Scrie asta pe un bilet pe care sa-l lipesti pe frigider, dupa care sa te feresti de aceste diete ca de ciuma, incheie Cynthia Sass: NICIO dieta drastica nu e buna pentru sanatatea sau fericirea mea.
Sursa: Mediafax.ro

Un dietetician explica de ce acestea si alte erori de alimentatie sunt daunatoare atat pentru silueta, cat si pentru sanatate.

Dieteticianul Cynthia Sass a realizat un top al celor mai frecvente greseli de alimentatie care au un impact major asupra sanatatii, preluat de Huffington Post. explicand care este solutia potrivita, in fiecare caz, pentru asigurarea unei diete corecte pe termen lung.

Sa presupui ca asa-zisele calorii "bune" nu conteaza la greutate. Fibrele integrale, desi foarte importante pentru sanatate, pot cauza castigul in greutate daca sunt consumate in cantitati mari. De exemplu, potrivit lui Sass, orezul brun, fasolea, carnea de pui, branza si sosul guacamole sunt toate benefice pentru sanatate, dar, mancate impreuna, constituie mult prea multe calorii fata de doza necesara la o singura masa. Adevarul este, spune ea, ca daca nu arzi atatea calorii cate consumi, vei lua in greutate. Chiar si fructele si legumele se transforma in grasime.

Solutia: Sa stii care ar trebui sa fie portiile zilnice din fiecare clasa de mancare. Urmatorul plan este potrivit pentru o femeie cu inaltimea de 1,62 metri si greutatea de 68 de kilograme care obisnuieste sa mearga pe jos timp de 30 de minute de la doua la trei zile pe saptamana:

4 portii de legume (o portie inseamna o cana)

4 portii de fibre integrale (o portie inseamna o felie de paine din faina integrala sau jumatate de cana de orez brun)

4 portii de proteine slabe (o portie inseamna 85 de grame de carne sau jumatate de cana de boabe de fasole)

4 portii de grasimi sanatoase (o portie inseamna o lingurita de ulei sau un sfert de avocado)

Sa "sari" o grupa de alimente (sau trei).
Multe femei tin diete "vegan" sau fara gluten, nu din motive etice sau de sanatate, ci ca sa scape de kilograme, explica Cynthia. Problema este ca, daca nu inlocuiesti proteinle, grasimile si carbohidratii pierduti- adica macronutrientii- aceste diete pot duce la castigul in greutate, oboseala, iritare si afectiuni digestive. Macronutrientii trebuie sa fie consumati cu grija: nici prea putini, nici prea multi.

Solutia: Completeaza o masa centrata pe legume cu jumatate de cana de boabe de fasole sau cu doua linguri de nuci; asigura aportul de carbohidrati sanatosi prin quinoa sau orez brun.

Sa nu mananci destul de des. Oricat de tentant ar fi sa "pastrezi" caloriile pentru o cina la restaurant sau pentru weekend, acest lucru iti poate lua din energie, influenta starea de spirit si iti poate forta organismu sa arda din muschi pentru energie, ceea ce incetineste metabolismul. Un studiu a descoperit ca atunci cand oamenii mananca o singura masa principala pe zi au crescut riscul de diabet, spune dieteticanul Cynthia Sass.

Solutia: Mananca o data la fiecare trei-cinci ore.

Sa mananci in functie de sentimente. Cynthia da exemplul unei cunostinte care exagera cu mancarea in mod regulat. Avea un loc de munca foarte stresant si o familie care o solicita, iar ea era o perfectionista cu o casa imaculata. Cand a intrebat-o ce simte cand mananca in plus, femeia a raspuns: "Simt ca ma las prada fara sa ma gandesc deloc, e ca un moment de libertate".Solutia: Pastreaza o evidenta cu ce anume mananci, cat de mult, in care sa treci si sentimentele de dinainte si de dupa masa. O clienta a aceleiasi dieteticiene a observat ca avea pofta de produse crocante cand era nervoasa pe seful sau pe sotul ei. Trucul acestui sistem este sa inlocuiesti mancatul cu alte mecanisme de menajare. Femeia perfectionista din exemplul de mai sus a inceput sa ia cursuri de salsa si a pierdut doua masuri in trei luni.

Sa recurgi la o dieta cu rezultate imediate. Un regim drastic scazut in calorii iti aduce corpul intr-o stare de conservare, deci vei arde caloriile mai incet. De asemenea, poate cauza dureri de cap, toane, oboseala si, bineinteles, pierderi doar temporare in greutate.

Solutia: Scrie asta pe un bilet pe care sa-l lipesti pe frigider, dupa care sa te feresti de aceste diete ca de ciuma, incheie Cynthia Sass: NICIO dieta drastica nu e buna pentru sanatatea sau fericirea mea.

Sursa: Mediafax.ro

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies