Cele mai frecvente simptome ale deficitului de magneziu. Cinci surse în care se gasește din belșug

Simptome deficit magneziu
Simptome deficit magneziu

Starea de sănătate este cea mai importantă, așa că ai grijă la deficitul de magneziu din corp și vezi care sunt simptomele lipsei acestuia.

Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea normală a organismului, iar dacă nu știai, acesta este al patrulea cel mai răspândit din corp. Magneziul este întâlnit în cantități semnificative în oase, mușchi, dar și în țesuturile moi. Lipsa magneziului din organism poate duce la anumite probleme de sănătate, iar semnale de alarmă nu sunt de evitat.

Cele mai frecvente simptome ale deficitului de magneziu

Citește și: Ghidul complet pentru nutriție: alimentație inteligentă pentru o stare de bine

Simptome deficit magneziu
Simptome deficit magneziu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Deficitul de magneziu se poate manifesta printr-o varietate de simptome, iar uneori nici nu îți dai seama că ele sunt, de fapt, legate de acest mineral.

Fără aportul necesar de magneziu, aceste simptome se pot agrava în timp. Spasmele și crampele musculare sunt simptomele care te anunță că te confrunți cu un deficit de magneziu în organism, mai ales atunci când mușchii tăi se contractă involuntar. De asemenea, oboseala și slăbiciunea  din ultima vreme nu ar putea fi date doar de volumul mare de muncă, ci și de lipsa magneziului din organism. Dacă ai un program echilibrat de odihnă și somn, dar, cu toate acestea, te simți mai obosită decât atunci când mergi la culcare, ai putea să te confrunți cu acest deficit fără ca tu să
știi asta. Lipsade  magneziu din organism poate duce și la tulburări ale somnului, insomnie, dificultăți de adormire sau chiar somn agitat. Magneziul  joacă un rol foarte important în reglarea funcțiilor sistemului nervos așa că momentele de irascibilitate și anxietate din senin ar putea fi legate de această lipsă.

Persoanele care se confruntă cu palpitați i, deși nu se cunosc cu probleme ale inimii, trebuie să știe că ritmul cardiac este modificat atunci când nu mai există suficient magneziu în organism.

Persoanele care răcesc foarte des, cu alte cuvinte, au un sistem slab imunitar, trebuie să știe că magneziul are rol în funcționarea adecvată a acestuia, iar deficitul lui  poate duce lao  mai mare vulnerabilitate la anumite infecții și viroze. Dacă te confrunți cu tulburări digestive, iar mâncarea nu este problemă, atunci trebuie să să iei în calcul dacă nu cumva acest mineral nu mai este în organismul tău. Cauzele deficitului de magneziu sunt multiple, de la alimentație săracă în componența acestuia, la  absorția redusă, consumul excesiv de alcool sau chiar administrarea anumitor medicamente care pot afecta nivelul de magneziu din organism.
Stresul, întâlnit frecvent în rândul oamenilor, poate duce la pierderi excesive de magneziu prin urină și poate provoca dezechilibre electrolitice.

Surse în care magneziul se gasește din belșug

Alimente bogate în magneziu
Alimente bogate în magneziu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cu siguranță nu știai, dar ești înconjurat de foarte multe alimente care te pot ajuta să crești aportul de magneziu atunci când organismul tău are nevoie. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, pătrunjelul, salata verde  sunt perfecte atunci când ai nevoie de un stil de viață sănătos. Semințele și nucile pot fi introduse foarte ușor în gustări sau chiar în micul dejun, alături de un iaurt, astfel știi că ai consumat o masă sănătoasă care să te ajute pe toată perioada zilei.

Dacă vorbim de carne, peștele, cum ar fi somonul, tonul și heringul sunt cele mai bogate în magneziu, așa că nu ezita să consumi măcar o dată pe săptămână din ele. Când vine vorba de ceva dulce, trebuie să știi că ciocolata neagră este bogată în magneziu și, totodată, reduce stările de anxietate și depresie pe care le simți. Fasolea neagră, fasole alba, lintea sau mazărea  sunt doar câteva legume pe care le poți introduce foarte ușor în mesele tale și care te pot ajuta cu aportul necesar de magneziu de care ai nevoie. Avocado este deja preferat de multe persoane, iar dacă se află și printre preferințele tale trebuie, să știi că ai făcut alegerea potrivită pentru sursa de magneziu dintr-o zi.

Alimente bogate în magneziu
Alimente bogate în magneziu[Sursa foto: freepik]

Dacă ești iubitori de fructe sau de un dulce natural, atunci optează pentru fructele uscate, cum ar fi stafidele, curmalele, sau prune uscate, care au numeroase beneficii pentru organismul tău. Includerea acestor alimente în viața ta ajută la creșterea aportului de magneziu, fără să apelezi la anumite suplimente alimentare.  Pentru a vedea dacă te confrunți cu carența de magneziu, nu ezita să vorbești cu un medic pentru ați recomanda analizele necesare și pentru a discuta dacă poți regla acest deficit din alimentație sau ai nevoie de administrarea magneziului sub formă de suplimente alimentare. Nu încercați niciodată să vă introduceți o automedicație, iar dacă amânați vizitele la medic, puteți avea mai mare grijă la ce puneți în farfurie. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ghidul complet pentru nutriție: alimentație inteligentă pentru o stare de bine

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies