Starea de sănătate este cea mai importantă, așa că ai grijă la deficitul de magneziu din corp și vezi care sunt simptomele lipsei acestuia.
Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea normală a organismului, iar dacă nu știai, acesta este al patrulea cel mai răspândit din corp. Magneziul este întâlnit în cantități semnificative în oase, mușchi, dar și în țesuturile moi. Lipsa magneziului din organism poate duce la anumite probleme de sănătate, iar semnale de alarmă nu sunt de evitat.
Cele mai frecvente simptome ale deficitului de magneziu
Citește și: Ghidul complet pentru nutriție: alimentație inteligentă pentru o stare de bine
Citește și: Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Deficitul de magneziu se poate manifesta printr-o varietate de simptome, iar uneori nici nu îți dai seama că ele sunt, de fapt, legate de acest mineral.
Persoanele care se confruntă cu palpitați i, deși nu se cunosc cu probleme ale inimii, trebuie să știe că ritmul cardiac este modificat atunci când nu mai există suficient magneziu în organism.
Persoanele care răcesc foarte des, cu alte cuvinte, au un sistem slab imunitar, trebuie să știe că magneziul are rol în funcționarea adecvată a acestuia, iar deficitul lui poate duce lao mai mare vulnerabilitate la anumite infecții și viroze. Dacă te confrunți cu tulburări digestive, iar mâncarea nu este problemă, atunci trebuie să să iei în calcul dacă nu cumva acest mineral nu mai este în organismul tău. Cauzele deficitului de magneziu sunt multiple, de la alimentație săracă în componența acestuia, la absorția redusă, consumul excesiv de alcool sau chiar administrarea anumitor medicamente care pot afecta nivelul de magneziu din organism.Surse în care magneziul se gasește din belșug
Cu siguranță nu știai, dar ești înconjurat de foarte multe alimente care te pot ajuta să crești aportul de magneziu atunci când organismul tău are nevoie. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, pătrunjelul, salata verde sunt perfecte atunci când ai nevoie de un stil de viață sănătos. Semințele și nucile pot fi introduse foarte ușor în gustări sau chiar în micul dejun, alături de un iaurt, astfel știi că ai consumat o masă sănătoasă care să te ajute pe toată perioada zilei.
Dacă vorbim de carne, peștele, cum ar fi somonul, tonul și heringul sunt cele mai bogate în magneziu, așa că nu ezita să consumi măcar o dată pe săptămână din ele. Când vine vorba de ceva dulce, trebuie să știi că ciocolata neagră este bogată în magneziu și, totodată, reduce stările de anxietate și depresie pe care le simți. Fasolea neagră, fasole alba, lintea sau mazărea sunt doar câteva legume pe care le poți introduce foarte ușor în mesele tale și care te pot ajuta cu aportul necesar de magneziu de care ai nevoie. Avocado este deja preferat de multe persoane, iar dacă se află și printre preferințele tale trebuie, să știi că ai făcut alegerea potrivită pentru sursa de magneziu dintr-o zi.Dacă ești iubitori de fructe sau de un dulce natural, atunci optează pentru fructele uscate, cum ar fi stafidele, curmalele, sau prune uscate, care au numeroase beneficii pentru organismul tău. Includerea acestor alimente în viața ta ajută la creșterea aportului de magneziu, fără să apelezi la anumite suplimente alimentare. Pentru a vedea dacă te confrunți cu carența de magneziu, nu ezita să vorbești cu un medic pentru ați recomanda analizele necesare și pentru a discuta dacă poți regla acest deficit din alimentație sau ai nevoie de administrarea magneziului sub formă de suplimente alimentare. Nu încercați niciodată să vă introduceți o automedicație, iar dacă amânați vizitele la medic, puteți avea mai mare grijă la ce puneți în farfurie. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.