Cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice

Cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice
Cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice

Istoria omenirii este un domeniu care fascinează persoanele de toate vârstele, fie că sunt elevi care învață la școală despre oameni și locuri din vechime sau sunt adulți pasionați, care și-au făcut un adevărat hobby din călătoriile către destinații cu povești și legende din vremuri demult apuse.

Dintre toate perioadele istorice, antichitatea este cea mai fascinantă, iar milioane de turiști vizitează anual cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice. Iată care sunt cele mai cunoscute locuri unde puteți să călătoriți în timp, până acum cinci mii de ani:

Egipt

Un tărâm mitic, plin de farmec și mister, Egiptul este locul unde găsiți unele dintre cele mai interesante vestigii antice: vizitați platoul Giza, unde se află cele trei piramide: Piramida lui Keops, Piramida lui Kefren, Piramida lui Mykerinos, alături de misteriosul Sfinx.

Veți fi uimiți de tehnicile de construcție prin care egiptenii au reușit să ridice monumente grandioase, cum sunt aceste piramide, temple și obeliscuri.

Puteți să mergeți în apropierea Nilului, la fabulosul Luxor, în Valea Regilor, unde  vreme de 500 de ani au fost construite morminte fastuoase pentru faraoni și nobili. 

Alegeți un sejur complet în Egipt, ca să combinați excursiile la monumente cu obiective turistice Hurghada, croaziere pe Nil și zile de plajă la Marea Roșie.

Majoritatea ofertelor turistice cuprind și un tur al orașului Cairo, unde puteți să vizitați Muzeul Egiptean, cu cele peste o sută de mii de obiecte antice: sarcofage, papirusuri, statuete, bijuterii și colecții de monede. 

Grecia

Antichitatea greacă ne fascinează pe toți cu legendele și miturile ei universale. Găsiți aici monumente și muzee impresionante, grupate în zeci de obiective turistice cu vestigii antice.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Atena este orașul pe care trebui să-l vizitați neapărat dacă vreți să cunoașteți comorile antice grecești. Începeți cu Acropole, adică "orașul de sus", unde găsiți Parthenonul, Templul Atenei și Erehteionul. Urmează Templul lui Zeus din Olimp, Templul lui Poseidon, Teatrul lui Dionysos, Agora. Toate acestea se află în capitala elenă, adevărat muzeu în aer liber, locul preferat al pasionaților de istorie antică.

Mergeți și la Delphi, unde se află Templul lui Apollo, cu legendarul oracol și unul dintre cele mai mari teatre antice.

Italia

Antichitatea romană este subiectul multor opere de artă, așa că o excursie la Roma este pe lista oricărui amator de obiective turistice cu vestigii antice. Găsiți aici Colosseumul, una dintre marile realizări ale arhitecturii și ingineriei romane.

O altă destinație celebră este orașul Pompei, îngropat sub cenușă în urma erupției Vezuviului, acum mai bine de o mie de ani. Situl a fost complex excavat, așa că vă puteți plimba pe străzile antice, visând la gloria vremurilor de demult.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Turcia

Templul lui Artemis, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice se află pe pe malul Mării Egee, la Efes.

Din păcate nu a rezistat trecerii timpului, dar puteți să vizitați Efesul zilelor noastre, situat pe coasta ioniană a Turciei, unde să admirați ruine de temple, fântâni, biblioteci, străzi precum și un faimos amfiteatru, toate foarte bine conservate. 

Tot pe teritoriul turcesc au fost descoperite ruinele cetății Troia, vestită prin scrierile lui Homer. Dacă ajungeți la Canakkale, puteți să vedeți chiar și o replică a Calului Troian realizată, cum altfel, din lemn.

Includeți în itinerariile voastre de vacanță obiective turistice cu vestigii antice pentru că turismul este, mai întâi de toate, un act de cultură, un mod agreabil să ne lărgim orizontul de cunoaștere și să aflăm tainele lumii în care trăim.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-fqlpj 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies