Cele mai frumoase obiective turistice din Florența. Ce să vizitezi când ajungi în orașul artei

florenta

Florența

Află din acest articol care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Florența, dar și ce nu trebuie să ratezi atunci când ajungi pe meleagurile impresionante ale acestui oraș italienesc.Află din acest articol care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Florența, dar și ce nu trebuie să ratezi atunci când ajungi pe meleagurile impresionante ale acestui oraș italienesc.

Florența, capitala Toscanei, este renumită pentru patrimoniul său cultural bogat. Numit și orașul artei, datorită rolului său crucial în Renaștere, acest oraș pitoresc atrage milioane de turiști anual, dornici să exploreze monumentele istorice, muzeele impresionante și peisajele de neuitat. Descoperă în rândurile de mai jos ce trebuie să vizitezi atunci când ajungi la Florența, dar și locurile prin care este esențial să te plimbi.

Fie că ești pasionat de artă, arhitectură sau pur și simplu dorești să te bucuri de atmosfera vibrantă a orașului, aceste obiective turistice te vor impresiona și te vor convinge să te reîntorci în

inima Toscanei.

Catedrala Santa Maria del Fiore

Citește și: Adio plictiseală! 14 modalități de a petrece timpul liber

italia
Italia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Locațiile de vis pe care trebuie să le vizitezi pe Coasta de Azur. O vacanță de vis în Franța!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Catedrala Santa Maria del Fiore, cunoscută și sub numele de Duomo, este unul dintre cele mai iconice locuri din Florența. Construită în secolul al XIII-lea, catedrala impresionează prin cupola sa imensă. După ce ai descoperit interiorul fascinant din această biserică, te poți bucura de o priveliște asupra Florenței, care îți va tăia respirația, dacă urci până în vârf.

Galeria Uffizi

Dacă ajungi la Florența, nu trebuie să pleci până nu descoperi frumusețea pe care arta o oferă în Galeria Uffizi.

Acest muzeu găzduiește una dintre cele mai valoroase colecții de artă din lume. Aici poți admira operele marilor maeștri renascentiști precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael și Botticelli. Nu uita să iei în considerare faptul că vei petrece câteva ore bune în Galeria Uffizi.

Ponte Vecchio

Podul vechi este una dintre cele mai populare locații din Florența, oferind o imagine spectaculoasă.

Acesta este faimos pentru magazinele sale de bijuterii prețioase. O plimbare romantică pe acest pod, în timp ce admiri bijuteriile fascinante, te va relaxa cu siguranță și îți va oferi ocazia de a admira priveliștile râului Arno.

Grădinile Boboli

ce sa vizitezi in florenta
Ce să vizitezi în Florența[Sursa foto: freepik]

Grădinile Boboli oferă o oază de liniște și verdeață, chiar în inima Florenței. După ce ai vizitat obiectivele turistice, poți să iei o pauză și să te recreezi aici.

Aceste grădini renascentiste oferă un spectacol superb între natură și artă. Plimbându-te pe aleile grădinilor, vei descoperi statui antice, fântâni impresionante și panorame incredibile asupra orașului.

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Piața Michelangelo

Totuși, pentru cea mai bună vedere panoramică deasupra Florenței, trebuie să ajungi în  Piața Michelangelo. Această piață situată pe un deal deasupra orașului oferă o priveliște spectaculoasă asupra tuturor obiectivelor turistice ale Florenței. Este locul perfect pentru a face fotografii memorabile și pentru a te bucura de apusul de soare. Totuși, trebuie să iei în considerare faptul că drumul până pe deal poate fi obositor.

Așadar, mulți turiști aleg să vină aici cu ajutorul unui scooter, bicicletă sau chiar trotinetă electrică.

Palatul Vecchio

Acest palat era sediul guvernului florentin în trecut, iar acum este acum un muzeu și un punct de reper important al orașului. Palatul impresionează prin arhitectura sa medievală și prin sălile sale decorate cu fresce. De asemenea, de pe terasa sa se poate admira o panoramă splendidă a orașului. Palatul Vecchio se află în Piazza della Signoria, una dintre cele mai renumite piețe din Florența. Aici te vei putea relaxa la terasele din jur, sau chiar să admiri atmosfera vibrantă a orașului.

Strada Via Roma

florenta vacanta
Vacanță în Florența[Sursa foto: freepik]

Florența nu este un oraș destinat doar iubitorilor de artă, ci și de modă. Pe această stradă te vei putea bucura de o sesiune de shopping la cele mai renumite magazine din lume. De asemenea, există și multe muzee destinate iubitorilor de modă, care cu siguranță te vor impresiona atât prin poveștile oferite, cât și prin expozițiile de haine.



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Vacanță în Sicilia. Care sunt cele mai frumoase locuri pe care trebuie să le vezi în insula italiană

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies