Samsung este unul din liderii mondiali la capitolul tehnologie 5G, iar cu ocazia lansării gamei Samsung Galaxy S20, gigantul și-a demonstrat adevărata putere.
La începutul anului 2020 când Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus și Samsung Galaxy S20 Ultra, cele trei telefoane ale acestei game, au fost lansate, cei de la Samsung au profitat de ocazie și au ieșit în față cu trei terminale de top. De aceea, pentru mulți fani ai sistemului de operare Android alegerea unuia din aceste trei telefoane când vine vorba de o investiție pe termen lung poate ridica oarecare semne de întrebare.
Display
Toate cele trei telefoane mobile din seria S20 de la Samsung sunt prevăzute cu ecrane AMOLED cu rezoluție de 3200 x 1440 pixeli și o rată de refresh de 120 MHz.
În rest, în ceea ce privește design-ul, există puține diferențe pe care le poți observa cu ochiul liber când compari cele trei telefoane ale acestei game, iar dacă mai investești și într-un set de huse Samsung Galaxy S20, huse Samsung Galaxy S20 Plus sau
huse Samsung Galaxy S20 Ultra de la Itelmobile, atunci chiar îți este foarte dificil să le deosebești ignorând dimensiunile.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Camere foto
Telefoanele Samsung Galaxy S20 și Samsung Galaxy S20 Plus au camere foto principale formate din sisteme de lentile aproape identice.
Lentila principală în cazul oricăruia dintre aceste două telefoane mobile este un senzor de 12 MP cu o deschidere f/1.9, la care se adaugă o lentilă telephoto de 64 MP și o deschidere f/2.0 și una ultrawide, de 12 MP, cu o deschidere f/2.2. La toate acestea, în cazul telefonului mai scump, se mai adaugă li o lentilă time-of-flight, utilă pentru calcularea adâncimii. De asemenea, și camerele selfie ale acestor două telefoane sunt exact la fel, fiecare din ele fiind compuse din câte o lentilă de 10 MP cu o deschide f/2.2.
În teorie cel puțin, la capitolul camere foto, telefonul Samsung Galaxy S20 Ultra ar trebui să fie liderul de grup deoarece el este dotat cu un senzor ultrawide de 12 MP, precum și cea mai mare lentilă utilizată vreodată pentru camera unui telefon mobil, o lentilă de 108 MP, capabilă de un zoom digital de 100x. Problema cu acest telefon însă, este faptul că la un zoom mai mare de 30x fotografiile își pierd din calitate.
Baterie
La cei 4000 mAh ai săi, bateria telefonului Samsung Galaxy S20 este cea mai mică. Dar chiar și în aceste condiții, pentru că alimentează cel mai mic ecran din această selecție, reușește să facă față consumului de energie de peste zi. Pe de altă parte, în teste cel puțin, bateria telefonului Samsung Galaxy S20 nu atinge performanțele bateriilor terminalelor Samsung Galaxy S20 Plus sau Samsung Galaxy S20 Ultra și necesită o reîncărcare aproape de finalul zilei, dacă este vorba de desfășurarea unor activități ce presupun un consum intens de energie. Setat la o rată de refresh de 120 Hz și vizionând videoclipuri e internet folosind rețeaua Wi-Fi, Samsung Galaxy S20 poate sta aprins 9 ore și 54 de minute după o singură încărcare.
Samsung Galaxy S20 Plus, al doilea cel mai performant, sau cel mai puțin performant în funcție de ordinea în care enumeri cele trei telefoane ale seriei S20, are o baterie de 4500 mAh care rezistă 11 ore și 11 minute supus la aceleași condiții de testare ca și cele menționate mai sus pentru Samsung Galaxy S20.
Iar ultimul, dar nu cel din urmă, Samsung Galaxy S20 Ultra, cu o baterie de 5000 mAh, în mod deloc surprinzător, rezistă aprins mai mult decât toate celelalte telefoane ale acestei serii și anume 12 ore și 4 minute, setat la o rată de refresh de 120 Hz și redând videoclipuri de pe internet.