Cele mai importante vitamine pentru întreținerea frumuseții

Cele mai importante vitamine pentru întreținerea frumuseții
Cele mai importante vitamine pentru întreținerea frumuseții

Deși poate părea un proces banal, îngrijirea corpului și tot ce ține de întreținerea frumuseții fizice presupune un cumul de factori atât externi, cât și interni.

Fie că vorbim de păr, unghii sau piele, ritualul de întreținere a acestora nu se bazează numai pe un set de cosmetice, ci și pe o dietă cu vitamine și nutrienți care să hrănească organismul din interior pentru ca rezultatele să se vadă apoi la exterior. Tratamentele și cosmeticele joacă într-adevăr un rol major în rutina zilnică, însă pe lângă acestea este importantă și o alimentație care să-i ofere corpului strălucire, sănătate și frumusețe. Iată ce e bine să știi despre cele mai importante vitamine care ajută la întreținerea frumuseții, ce rol au și cum le poți integra în dieta ta!

Vitamina C

Vitamina C are efecte uimitoare, în general, la nivelul pielii. Este, fără îndoială, una dintre cele mai importante vitamine pentru organism, motiv pentru care e recomandat să incluzi în stilul tău de viață produse care o conțin. O variantă nouă de consum o reprezintă capsulele de cafea, care au în lista lor de ingrediente și vitamina C. Dacă ești iubitor de cafea, poți să introduci în dieta ta acest tip de cafea și să te bucuri în același timp și de aromă, dar și de beneficiile pe care le are pentru organism. Vitamina C contribuie la formarea de colagen pentru funcționarea normală a pielii, jucând un rol important pentru piele și pentru ten în special. Reduce petele maronii de pe chip, estompează petele lăsate de acnee, ameliorează inflamațiile. Pe lângă produsele menționate mai sus, mai poți introduce în dietă o serie de alimente care conțin vitamina C, așa cum sunt căpșunile, citricele, spanacul, dar și alte alimente.

Vitamina B3

Vitamina B3 joacă, de altfel, un rol esențial în frumusețea pielii. Aceasta contribuie la menținerea pielii hidratate. Un ten hidratat este un ten care se bucură de luminozitate și suplețe. Se recomandă în special persoanelor care au ten uscat, întrucât stimulează producția de ceramide și acizi grași. Datorită proprietăților sale regenerante, vitamina B3 poate ajuta, de asemenea, la calmarea pielii inflamate și la reducerea de roșeață, iritație sau acnee. O dietă bogată în vitamina B3 este bazată pe alimente precum carnea de curcan, sparanghel, morcovi, zmeură, avocado, ficat de vită, ton, sardine, dar și multe alte produse.

Vitamina D

Pe lângă faptul că este responsabilă pentru sănătatea oaselor, vitamina D aduce beneficii și la nivelul dinților, unghiilor și părului. Aceasta este singura vitamină sintetizată în piele la soare. Având în vedere însă că razele ultraviolete pot avea un efect negativ asupra sănătății pielii, se recomandă ca vitamina D să fie luată prin dietă zilnică. Doza recomandată dietetică pentru vitamina D este de 600 UI pentru majoritatea adulților și 800 UI pentru adulții care au peste 70 de ani, scriu cei de la forbes.com. Cele mai bune surse în alimentație includ peștele gras, cum ar fi păstrăvul și somonul, și uleiurile din ficat de pește. Pe lista alimentelor care conțin vitamina D se mai află gălbenușurile de ou, ficatul de vită, brânza, ciupercile, laptele, cerealele fortificate și multe altele.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Monica Tatoiu, dezvăluiri despre fiul său! Ce sumă de bani îi virează femeia de afaceri lunar băiatului: „E artist. Din 4000 de lei pe lună nu poți să trăiești.”

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Când și unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

UPDATE Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Acestea sunt subiectele de azi pentru profilul real

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies