Cele mai indragite mancaruri ale copilariei: Grisul cu lapte si friganelele

Cele mai indragite mancaruri ale copilariei: Grisul cu lapte si friganelele
Cele mai indragite mancaruri ale copilariei: Grisul cu lapte si friganelele

Cu totii avem momente de nostalgie, in care ne aducem aminte de copilarie, bunici si bunatatile cu care ne rasfatau.

 

In cazul romanilor, gustul copilariei este asociat, preponderent, cu dulciurile facute in casa, de mana iscusita a mamei sau a bunicii: grisul si orezul cu lapte, friganelele si coltunasii.
Cel mai indragit desert al copilariei, primul mentionat la intrebarea ”ce mancare te duce cu gandul la copilarie”, este grisul cu lapte. Cremos, aromat, stropit cu dulceata din belsug,  nu ai cum sa te saturi de el nici cand devii parinte.
Deloc surprinzator, majoritatea celor care comanda de pe foodpanda.ro sustin ca grisul cu lapte este si astazi felul de mancare preferat.
Al doilea cel mai indragit fel de mancare al copilariei este tot un desert, orezul cu lapte, aromat din belsug cu vanilie si scortisoara, urmat, pe locul trei in topul mentiunilor, de coltunasii cu branza si smantana.
Şi friganele, cel mai simplu desert al copilariei, felia de paine scaldata in lapte, tavalita in ou, fripta, presarata cu zahar si mancata cu pofta, readuc la viata gustul copilariei.
Printre mancarurile sarate si satioase amintite cu drag de clientii foodpanda se numara salata de vinete, batuta sanatos cu maioneza si asezonata cu ceapa, dar si ciulamaua de pui, cremoasa, usor acrisoara si servita cu mamaliguta aburinda.

In cazul romanilor, gustul copilariei este asociat, preponderent, cu dulciurile facute in casa, de mana iscusita a mamei sau a bunicii: grisul si orezul cu lapte, friganelele si coltunasii.



Cel mai indragit desert al copilariei, primul mentionat la intrebarea ”ce mancare te duce cu gandul la copilarie”, este grisul cu lapte. Cremos, aromat, stropit cu dulceata din belsug,  nu ai cum sa te saturi de el nici cand devii parinte. Deloc surprinzator, majoritatea celor care comanda de pe foodpanda.ro sustin ca grisul cu lapte este si astazi felul de mancare preferat.

Al doilea cel mai indragit fel de mancare al copilariei este tot un desert, orezul cu lapte, aromat din belsug cu vanilie si scortisoara, urmat, pe locul trei in topul mentiunilor, de coltunasii cu
branza si smantana.

Si friganele, cel mai simplu desert al copilariei, felia de paine scaldata in lapte, tavalita in ou, fripta, presarata cu zahar si mancata cu pofta, readuc la viata gustul copilariei. Printre mancarurile sarate si satioase amintite cu drag de clientii foodpanda se numara salata de vinete, batuta sanatos cu maioneza si asezonata cu ceapa, dar si ciulamaua de pui, cremoasa, usor acrisoara si servita cu mamaliguta aburinda.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies