Cele mai mari cascade din lume. Care este singura cascadă din lume inclusă în top 7 minuni ale naturii

Cele mai mari cascade din lume. Care este singura cascadă din lume inclusă în top 7 minuni ale naturii
Cele mai mari cascade din lume. Care este singura cascadă din lume inclusă în top 7 minuni ale naturii

Unele dintre cele mai impresionante și spectaculoase creații ale naturii sunt, fără doar și poate, cascadele. Pentru lista cu cele mai mari cascade din lume am luat în calcul înălțimea, lărgimea și debitul de apă:

Cascada este, de fapt, cel mai spectaculos fenomen al naturii, o trecere fină între zgomot și liniște. Imaginea îți taie răsuflarea și, chiar dacă relatările nu se compară cu experiența unică trăită acolo, unele fotografii îți dau totuși impresia că ești parte din peisaj. Cu toții știm faptul că Niagra este considerată cea mai mare cascadă din lume, dar lucrurile nu stau chiar așa în realitate. Aceasta a devenit foarte cunoscută datorită publicității, însă de-a lungul timpului au fost descoperite multe alte minunății ale naturii, considerate ca fiind de o mie de ori mai spectaculoase decât

Niagara sau Victoria.

Pentru că suntem din ce în ce mai aproape de sezonul cald, îți propunem un tur ce cuprinde cinci dintre cele mai mari cascade din lume.

Citeste si: CITEȘTE: Plantele care aduc bunăstare și energii pozitive în casă. Cum să-ți transformi locuința într-o oază de liniște

Cele mai mari cascade din lume
Cele mai mari cascade din lume[Sursa foto: PixaBay]

Cascada Plitvice, Croația

Cascada Plitvice din Parcul Național din Croația este, de fapt, o salbă de 16 lacuri cu ape limpezi, legate prin cascade și înconjurate de păduri. Peisajul spectaculos se datorează carbonatului de calciu, algelor și bacteriilor acvatice depuse în straturi succesive pe fundul lacului. Toate acestea au făcut ca apa să capete transparență și culori de o frumusețe ireală.

Cascada Plitvice este cea mai mare din țară și este populară pentru priveliștea uluitoare a celor 16 cascade interconectate.

Cea mai mare dintre cele 16 cascade aruncă apa de la o înălțime de 77 de metri deasupra solului. Datorită acestei minunății, Croația atrage mai mult de un milion de turiști în fiecare an, mai ales din iulie și până în septembrie. Cascadele Plitvice pot fi vizitate în special în timpul primăverii și toamnei, când este mai puțin aglomerat și când natura oferă tot soiul de culori.

Citeste si: DESCOPERĂ: 9 beneficii pe care le are gimnastica aerobică

Cascada Plitvice, Croația
Cascada Plitvice, Croația[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cascada Victoria, Zimbabwe

Cascada Victoria se află pe lista celor mai mari cascade din lume, fiind o destinație exotică atât pentru turistul european, cât și pentru cel venit de pe tărâm american.

Aproximativ de două ori mai lată și de două ori mai profundă decât Niagara, cascada se întinde pe toată lățimea râului Zambezi într-unul dintre cele mai largi puncte ale sale, mai exact de peste 1.700 de metri. Cascada Victoria cade într-o piscină imensă pe care localnicii au numit-o „Bazinul Diavolului”. David Livingstone a fost cel care a descoperit această cascadă, iar numele ei vine după cel al reginei Victoria. 

Cascada Victoria, Zimbabwe
Cascada Victoria, Zimbabwe[Sursa foto: PixaBay]

Cascada Iguazú, Brazilia

Cascada Iguazú este singura cascadă din lume inclusă în top 7 minuni ale naturii, fiind votată de câteva milioane de oameni pentru priveliștea care te lasă fără cuvinte. Situată la granița dintre Argentina și Brazilia, cascada Iguazu Falls are a șasea cea mai mare rată anuală de debit din lume, care se încadrează la o medie de 62.010

picioare cubice pe secundă. Sursa acestei cascade este râul Iguazu, care se desfășoară în principal pe platoul Paraná din Brazilia.

De asemenea, volumul de apă pe care îl are cascada Iguazú este suficient pentru a umple trei bazine olimpice într-o secundă. O dată la 40 de ani, seceta este atât de severă încât Iguazu se usucă complet, expunând o scarpă bazaltică.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce haine te avantajează dacă ești minionă. 10 articole vestimentare care te fac să pari mai înaltă

Cascada Iguazú, Brazilia
Cascada Iguazú, Brazilia[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cascada Dettifoss, Islanda

Aflată în nordul insulei, cascada Dettifoss este cea mai mare și cea mai puternică dintre cascadele Europei, fiind de asemenea situată în cel mai mare parc național al Islandei, Vatnajökull. Aceasta are un debit maxim de 500 de metri cubi de apă pe secundă, fiind în același timp și amplă, având 45 de metri înălțime și 100 de metri lățime.

Cascada Dettifoss face parte din Cercul de diamante, ce cuprinde atracții importante precum Húsavík, Canionul Ábyrgi și Lacul Mývatn.

Cascada Dettifoss, Islanda
Cascada Dettifoss, Islanda[Sursa foto: PixaBay]

Cascada Kaieteur, Guyana

Poziționată geografic în centrul pădurii tropicale Guyana, din Parcul Național Kaieteur (America de Sud), aceasta are debitul mediu de 663 de metri cubi pe secundă, apa venind din râul Potaro, mai exact de la o înălțime de 226 metri.

Cascada Kaieteur este foarte puternică și erodează albia râului, provocându-i o colorație noroioasă.

Cascada Kaieteur, Guyana
Cascada Kaieteur, Guyana[Sursa foto: PixaBay]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să aranjezi hainele în dulap. 10 trucuri ca să ai mai mult spațiu

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies