Anumite alimente se combina de minune, iar aici nu ne referim numai la gust, ci si la efectul pe care il au asupra organismului.
Ceai cu lapte
Ceaiul negru este bogat in antioxidanti, care reduc inflamatia asociata cu diverse boli cronice. Adaugand chiar si o cantitate mica de lapte in ceasca cu ceai anulati toate aceste beneficii. Proteinele din lapte "se lipesc" de antioxidantii din ceai si previn absorbtia acestora.
Paine alba cu gem
Carbohidratii simpli fac ca nivelul zaharului din sange sa creasca in mod alarmant.
Linte si vin rosu
Vinurile rosii contin compusi numiti tanine. Cand tainele se amesteca cu vegetale bogate in fier precum lintea sau soia, absorbtia este impiedicata. Cu aceasta problema se confrunta in special vegetarienii si veganii, carora le este mai greu sa obtina can5titatea de fier necesara din plante.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: jurnalul.ro