Cele mai simple metode prin care poți să-ți albești dinții

Cele mai simple metode prin care poți să-ți albești dinții
Cele mai simple metode prin care poți să-ți albești dinții

Dantura este cartea ta de vizită și o afișezi ori de câte ori zâmbești.

Așa că vrei ca dinții să fie albi, indiferent de situație. Dar cum poți ajunge la un zâmbet strălucitor? Cu siguranță, în primul rând trebuie să ai grijă la o igienă dentară corectă, cu periaj de două ori pe zi. Dar oare este de ajuns?

 

Cu toate că există o mulțime de mituri și trucuri, care mai de care mai promițătoare, tot medicul este cel la care trebuie să mergi. Avantajul este că stomatologul te poate îndruma să alegi metoda potrivită pentru dantura ta. Albirea profesională, fațetele dentare și chiar alimentația se numără printre cele mai eficiente soluții de a avea dinți mai albi, potrivit acestor recomandări.

 

Iată mai multe detalii despre ele:

 

Albirea profesională cu lampa Zoom

Atunci când alegi să-ți albești dinții la stomatolog, trebuie să știi că pe piață există un sistem care se numește albirea profesională cu lampa ZOOM. Rezultatele unui astfel de tratament se văd chiar din primele minute. Procedura de albire este sigură și nedureroasă, iar buzele și gingiile sunt acoperite cu un material, gel special pe toată perioada desfășurării tratamentului, pentru a le proteja. Înainte de a începe procesul de albire, vei alege împreună cu stomatologul nuanța potrivită pentru dantura ta. Culoarea albă a dinților se obține foarte simplu cu ajutorul unui gel, care se aplică pe dinți de câteva ori, la fiecare 15 minute. Pentru a ajunge la rezultatul dorit, gelul folosit este expus la lumina lămpii.

Albirea dinților cu fațete dentare

Dacă alegi să îți pui fațete dentare pentru a obține dinți frumoși și albi, atunci află că procesul prin care acestea sunt realizate este unul performant și rapid, în zilele noastre, datorită aparaturii moderne digitale. Specialiștii în protetică dentară sunt cei mai în măsură să îți recomande culoarea și forma fațetelor potrivite atât fizionomiei tale, cât și dinților naturali . Medicul îți poate arăta în cabinet cazurile pe care le-a realizat de-a lungul timpului și tehnica utilizată în obținerea și aplicarea acestora. Este bine să mai știi că un tratament cu fațete dentare se poate alege și dacă

dinții au întâmpinat accidental vreo problemă, cum ar fi o fisură sau o fractură, dar și în alte cazuri. Mai mult decât atât, materialele din care acestea sunt realizate sunt acceptate foarte bine atât de gingii și dinți, cât și de întregul organism.

Albirea dentară cu ajutorul igienizării profesionale

O igienizare dentară profesională realizată de medicul stomatolog din 6 în 6 luni te ajută să-ți menții dantura curată și de un alb natural. Potrivit WebMD, dinții își pot schimba culoarea din cauza consumului de alimente pigmentate sau băuturi acidulate. Printre acestea se numără: fructele de pădure, sfecla, condimentele, vinul roșu, cafeaua ș.a.m.d. De asemenea, dantura se mai poate îngălbeni și de la tutun, o igienă orală incorectă sau chiar și de la anumite medicamente. De aceea, stomatologii recomandă realizarea unei igienizări profesionale de două ori pe an pentru ca dinții tăi să rămână mereu albi și frumoși. Dar cum ajută, de fapt, acest tratament să-ți menții mereu albul frumos al dinților? Pe lângă detartrajul dentar și periajul profesional, procedura igienizării profesionale include și airflow-ul. Cu ajutorul acestuia din urmă sunt îndepărtate petele de pe dinți, prin folosirea unui jet format din apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu.

Ce trebuie să faci pentru a menține rezultatele tratamentului albirii dentare?

Simplu! Trebuie să respecți 3 pași ușori, dar foarte eficienți.

1. Curăță-ți dinții de două ori pe zi, dimineața și seara, cu o periuță de dinți cu peri moi sau medii. De asemenea, folosește și mijloacele suplimentare de curățare, precum ața dentară și apa de gură, pentru a îngriji cât mai bine dantura.

2. Mergi la cabinetul stomatologului de două ori pe an și fă un control clinic, o radiografie dentară și, cel mai important, un detartraj și un periaj profesionale.

3. Mănâncă sănătos! Dacă vei consuma numai alimente bogate în calciu, vitamine și minerale, vei avea dinți mai albi, o respirație plăcută și o dantură sănătoasă.

 

Sursă poză: Unsplash



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies