Cheesecake-ul este una dintre cele mai rapide prăjituri. Iată câteva rețete, care nu o să vă ocupe foarte mult timp.
O prăjitură dulce-acrișoară, cremoasă, aromată și ușor de făcut. Așa se poate descrie, în doar câteva cuvinte, deliciosul cheescake.
Cheesecake, un desert rapid și ușor de preparat
Toată lumea a gustat, măcar o dată, dintr-un cheesecake aromat și cremos. Blatul crocant de biscuiți se îmbină perfect cu delicioasa cremă de brânză, iar dacă alegeți să-i puneți și un topping de fructe, o să vă iasă un desert perfect.
Pentru această prăjitură nu este nevoie neapărat de cuptor. Există mai multe tipuri de cheesecake fără coacere, pe care le puteți prepara în doar câteva minute.
Marele dezavantaj al acestei prăjituri este că trebuie să stea la frigider destul de mult timp, înainte de a fi savurată. Așteptarea va merita însă!
Noi vă dezvăluim două rețete simple de cheesecake, care nu o să vă ocupe foarte mult timp.
Cheesecake cu topping din dulceață de afine
Ingrediente pentru blat:
- 300 g biscuiți
- 100 g unt, cu cel puțin 80% grăsime
Ingrediente pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 300 g cremă de brânză
- 250 g frișcă lichidă (smântână pentru frișcă)
- 100 g zahăr pudră
- 20 g gelatină
- esență de vanilie
Ingrediente pentru topping:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 350 g dulceață de afine
- 5 g gelatină foi
- 3 linguri apă
Mod de preparare:
Biscuiții se macină cât mai fin, cu ajutorul unui blender sau în robotul de bucătărie. Peste ei, adăugați untul topit și răcit și amestecați foarte bine.
Puneți această compoziție într-o formă rotundă și presați foarte bine cu degetele, până când blatul va fi întins uniform pe toată suprafața formei.
Băgați tava în frigider, pentru cel puțin 30 de minute. Între timp, puteți să preparați crema. Mai întâi, pregătiți gelatina.
O puneți într-o crăticioară și adăugați apa peste ea, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți-o la fiert, până când gelatina se va dizolva.
Într-un alt bol, mixați crema de brânză cu zahărul și apoi adăugați și mascarpone, smântâna pentru frișcă și esență de vanilie.
La final, puneți și gelatina topită și răcită și apoi amestecați foarte bine în compoziție. Turnați crema peste blatul de biscuiți și băgați tava din nou în frigider, până preparați toppingul. Înmuiați foile de gelatină în apă rece, pentru 10 minute. Într-un alt castron, puneți dulceața și apa și lăsați compoziția pe foc, pentru câteva minute.
Apoi adăugați foile de gelatină înmuiate și stoarse și mai lăsați să fiarbă, până se topește gelatina.
Cea mai ușoară rețetă de cheesecake cu ciocolată
Dacă nu vă plac foarte mult prăjiturile cu fructe, puteți încerca și un cheesecake cu ciocolată. Acesta se face mai repede decât cel cu fructe și nu va trebui să lucrați nici cu gelatină.
Ingrediente pentru blat:
- 300 g biscuiți
- 100 g unt, cu cel puțin 80% grăsime
Ingrediente pentru cremă:
- 350 g cremă de ciocolată
- 250 g mascarpone
- 250 g cremă de brânză
- esență de vanilie sau de rom
Mod de preparare:
Măcinați cât mai fin biscuiții și apoi îi amestecați cu untul topit și răcit. Puneți blatul într-o formă rotundă și presați cu degetele biscuiții, ca să se întindă pe tot fundul formei.
Băgați blatul în frigider, pentru cel puțin 30 de minute. În timpul acesta, puteți să faceți crema de brânză și ciocolată.
Pentru asta, puneți într-un bol crema de ciocolată, crema de brânză și mascarpone și mixați bine aceste ingrediente. Adăugați și esențele la final, apoi turnați crema obținută peste blatul de biscuiți și nivelați frumos. Dați din nou prăjitura la frigider, pentru câteva ore. Pentru decor, puteți folosi bucăți de căpșuni, zmeură sau afine.