Cele PATRU motive pentru care să consumi lapte și ce alternative există, dacă te confrunți cu intoleranța la lactoză

Cele PATRU motive pentru care să consumi lapte și ce alternative există, dacă te confrunți cu intoleranța la lactoză
Cele PATRU motive pentru care să consumi lapte și ce alternative există, dacă te confrunți cu intoleranța la lactoză

Laptele este o sursă excelentă de nutrienți care poate oferi energia de care ai nevoie, mai ales dacă îl consumi la micul dejun.

De altfel, integrarea produselor lactate, în general, în alimentația zilnică ar putea oferi reale beneficii organismului. Nu doar că ajută la îmbunătățirea funcționării creierului, ci și poate preveni apariția cariilor dentare și poate ajuta la menținerea greutății. Însă, care sunt realele beneficii pe care le oferă consumul de lapte? În cele ce urmează, vei descoperi câteva motive pentru care ar trebui să îl integrezi în dieta zilnică, dar și ce alternative există, în condițiile în care ești o persoană cu intoleranță la lactoză.

Iată câteva aspecte pe care să le cunoști despre consumul de lapte

  • Introducerea produselor lactate în alimentația de zi cu zi ar putea să ofere reale beneficii organismului uman. De altfel, dieta zilnică trebuie să conțină nu doar fructe și legume proaspete, carne, semințe sănătoase sau nuci, ci și produse lactate. Printre cele mai consumate sunt iaurturile, smântâna, brânzeturile, iar multe persoane consumă și lapte, un produs care poate fi regăsit în ofertele Auchan.ro. Există mai multe tipuri de lapte, de la cel de consum, integral, semidegresat, până la băuturile alternative pentru cei care se confruntă cu intoleranță la lactoză. Totuși, de reținut faptul că laptele este bogat în nutrienți, elemente care nu trebuie să lipsească organismului. Laptele are vitaminele D și B12, seleniu, fosfor, potasiu, calciu, dar și riboflavin.
  • Un alt motiv pentru care ar fi indicat să consumi lapte reprezintă sursa bogată de proteine. O simplă ceașcă cu lapte conține opt grame de proteine (cazeină și proteina din zer).  De cele mai multe ori, cazeina se regăsește în laptele de vacă. Având în vedere existența proteinelor în lapte, acestea vor contribui pozitiv la dezvoltarea și repararea celulelor, dar și la întărirea sistemului imunitar. Totodată, există multe persoane sportive care preferă să consume lapte, motiv fiind cât se poate de simplu. Laptele poate ajuta la repararea musculară, dar și reducerea durerilor. De asemenea, un studiu realizat de specialiști a arătat că această băutură poate ajuta la creșterea rezistenței musculare.
  • Pe de altă parte, laptele aduce beneficii majore pentru sănătatea oaselor. De-a lungul timpului, acest produs a fost asociat cu sănătatea oaselor, deși nu conține extrem de mult calciu, potrivit unor studii efectuate de experți. Are un „cocktail” de calciu, fosfor, vitamina K2 și potasiu, elemente care contribuie la întărirea imunității și la formarea unui echilibru. Consumul de produse lactate poate preveni osteoporoza.
  • Nu în ultimul rând, un alt studiu arată că laptele poate fi un element central în dietă, mai ales în cazul persoanelor care doresc să scadă în greutate. Studiul a fost realizat pe 18.000 de femei cu vârsta medie, iar rezultatele au arătat faptul că există un risc diminuat de obezitate. De asemenea, există și câteva variante care pot fi abordate de persoanele care se confruntă cu intoleranță la lactoză. Printre acestea se numără laptele de cocos, de ovăz sau orez, de migdale sau nuci caju. Totodată, există și opțiunea laptelui din semințe de cânepă, cu un nivel ridicat de proteine.

În concluzie, integrarea laptelui și a produselor lactate, în general, în alimentația zilnică reprezintă un pas pe care ai putea să îl faci, dacă dorești să îți întărești sistemul imunitar, organismul să primească mineralele și nutrienții de care are nevoie, reprezentând și o formă de hidratare.

Sursă foto: Pexels.com



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies