Celebra antrenoare de fitness Cori Gramescu devaluie secretele unei diete perfecte! "Sa mancam dupa un program fix!"

Celebra antrenoare de fitness Cori Gramescu devaluie secretele unei diete perfecte!
Celebra antrenoare de fitness Cori Gramescu devaluie secretele unei diete perfecte! "Sa mancam dupa un program fix!"

Cori Gramescu este unul dintre cei mai cunoscuti antrenori de fitness din Romania.

 

Aceasta a stat de vorba cu reporterii publicatiei replicavedetelor.ro despre nutritie, stil de viata sanatos si, bineinteles, sport. Aflati cum sa aveti o silueta de invidiat din interviul urmator.
Reporter: Cate kilograme ar trebui sa pierdem lunar daca ne dorim sa slabim sanatos?
Cori Gramescu: Intre 1 si 3 kg pe luna este un ritm sanatos si sutenabil de slabire pentru cineva care isi doreste acest lucru si sa isi mentina rezultatele, ritmul depinde mai ales de alimentatia adoptata, de nivelul initial de rezistenta fizica si
de disponibilitatea pentru antrenamente sportive.
Reporter: Care sunt regulile de baza pentru o dieta sanatoasa?
Cori Gramescu: Sa mancam dupa un program fix, sa consumam produse naturale si neprocesate, sa mancam cu precadere legume, moderat fructe si carne si in cantitati mici lactate fermentate, nuci si cereale integrale. Ocazional si rar sa mancam dulciuri si putem bea din cand in cand putin vin.
Important este sa ne hidratam constant.
Reporter: De unde a venit pasiunea aceasta pentru sport si diete?
Cori Gramescu: Eu nu am fost genul sportiv si am ajuns destul de tarziu sa simt ca imi place sa fac sport. Ani de zile am facut sport de nevoie si de frica sa nu ma ingras la loc. Cu mancarea e alta poveste, pentru ca imi place mult sa gatesc si mai ales sa mananc bine, asa ca am fost nevoita sa descopar o cale prin care sa pot sa si
traiesc bine si sa nici nu ma mai lupt cu greutatea mea. Am inceput sa invat, sa citesc si pana la urma, pentru ca imi place foarte mult partea asta de personalizare si adaptare a regulilor la fiecare clienta in parte, am incheiat si formarea ca nutritionist.
Reporter: Cat de des ar trebui sa facem miscare pe saptamana?
Cori Gramescu: Ar trebui sa respectam cel putin acea recomandare minimala de 30 de minute in fiecare zi.
Sau o ora de sport de 3 ori pe saptamana. Cu cat suntem mai activi, cu atat ne mentinem tineretea si sanatatea.
Reporter: Este indicata cafeaua bauta dimineata pe stomacul gol?
Cori Gramescu: Ingrasarea sau slabirea au de-a face cu numarul de calorii ingerate si calitatea lor si cu numarul de calorii necesare organismului pentru a functiona zilnic si eventual a face sport.
O cana de cafea neagra are 2-5 kcal, deci impactul efectiv asupra greutatii corporale este inexistent. Cafeaua este un excitator al sistemului nervos, mimeaza efectele stressului in organism si produce diureza. Nu prea avem de ce sa o bem pe stomacul gol, pentru ca ne alegem doar cu o aciditate crescuta in organism si cu o stare de agitatie matinala care ne face sa credem ca avem energie. E mult mai sanatos sa incepem ziua cu doua pahare mari de apa plata, sa mancam ceva si apoi sa bem o cafea mica.

Aceasta a stat de vorba cu reporterii publicatiei replicavedetelor.ro despre nutritie, stil de viata sanatos si, bineinteles, sport. Aflati cum sa aveti o silueta de invidiat din interviul urmator.

Reporter: Cate kilograme ar trebui sa pierdem lunar daca ne dorim sa slabim sanatos?

Cori Gramescu: Intre 1 si 3 kg pe luna este un ritm sanatos si sutenabil de slabire pentru cineva care isi doreste acest lucru si sa isi mentina rezultatele, ritmul depinde mai ales de alimentatia adoptata, de nivelul initial de rezistenta fizica si de disponibilitatea pentru antrenamente sportive.



Reporter: Care sunt regulile de baza pentru o dieta sanatoasa?


Cori Gramescu: Sa mancam dupa un program fix, sa consumam produse naturale si neprocesate, sa mancam cu precadere legume, moderat fructe si carne si in cantitati mici lactate fermentate, nuci si cereale integrale. Ocazional si rar sa mancam dulciuri si putem bea din cand in cand putin vin. Important este sa ne hidratam constant.

Reporter: De unde a venit pasiunea aceasta pentru sport si diete?

Cori Gramescu: Eu nu am fost genul sportiv si am ajuns destul de tarziu sa simt ca imi place sa fac sport. Ani de zile am facut sport de nevoie si de frica sa nu ma ingras la loc. Cu mancarea e alta poveste, pentru ca imi place mult sa gatesc si mai ales sa mananc bine, asa ca am fost nevoita sa descopar o cale prin care sa pot sa si traiesc bine si sa nici nu ma mai lupt cu greutatea mea. Am inceput sa invat, sa citesc si pana la urma, pentru ca imi place foarte mult partea asta de personalizare si adaptare a regulilor la fiecare clienta in parte, am incheiat si formarea ca nutritionist.

Reporter: Cat de des ar trebui sa facem miscare pe saptamana?

Cori Gramescu: Ar trebui sa respectam cel putin acea recomandare minimala de 30 de minute in fiecare zi. Sau o ora de sport de 3 ori pe saptamana. Cu cat suntem mai activi, cu atat ne mentinem tineretea si sanatatea.

Reporter: Este indicata cafeaua bauta dimineata pe stomacul gol?

Cori Gramescu: Ingrasarea sau slabirea au de-a face cu numarul de calorii ingerate si calitatea lor si cu numarul de calorii necesare organismului pentru a functiona zilnic si eventual a face sport. O cana de cafea neagra are 2-5 kcal, deci impactul efectiv asupra greutatii corporale este inexistent. Cafeaua este un excitator al sistemului nervos, mimeaza efectele stressului in organism si produce diureza. Nu prea avem de ce sa o bem pe stomacul gol, pentru ca ne alegem doar cu o aciditate crescuta in organism si cu o stare de agitatie matinala care ne face sa credem ca avem energie. E mult mai sanatos sa incepem ziua cu doua pahare mari de apa plata, sa mancam ceva si apoi sa bem o cafea mica.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sfatul zilei din 10 iulie 2024. O zodie se va întâlni cu o veche iubire

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies