Banana Bread reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Banana Bread. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Banana Bread, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Banana Bread
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Banana Bread, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 10 minute
Porții – 12 persoane
Ingrediente – Banana Bread
- 4 banane
- 220 g făină
- o linguriță de praf de copt
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- o lingură de scorțișoară
- o jumătate de linguriță de ienibahar (opțional)
- un vârf de cardamon
- un sfert de linguriță de nucșoară pudră
- 60 g unt (la temperatura camerei)
- 50 g ulei de cocos
- 150 g zahăr granulat
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- 30 g iaurt
- o esență de vanilie
- câteva nuci pecan prăjite (opțional)
- zahăr brun
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 tăvi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!
Mod de preparare - Banana Bread
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom așeza 3 banane pe o tavă de cuptor, pe care am pus hârtie de copt. Tava se va introduce la cuptor timp de aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, le vom scoate și le vom lăsa să se răcească.
Pasul 2. Între timp, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, peste care vom așeza o sită. Turnăm 220 de grame de făină, o linguriță de praf de copt, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o lingură de scorțișoară, o jumătate de linguriță de ienibahar (opțional), un vârf de cardamon și un sfert de linguriță de nucșoară pudră. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul unui tel.
Pasul 3. În bolul se mixer vom adăuga 60 de grame de unt (la temperatura camerei), 50 de grame de ulei de cocos și pornim mixerul. Între timp, vom adăuga treptat și 150 de grame de zahăr granulat. După ce compoziția noastră s-a mai încorporat, vom sparge și 2 ouă întregi (la temperatura camerei), pe rând.
Pasul 4. Acum ne vom întoarce la bananele noastre, iar cu ajutorul unui cuțit, le vom tăia coaja și le vom pune într-un bol de dimensiuni potrivite, pentru ca mai apoi să le pasăm cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi.
Apoi lăsăm conținutul deoparte, să se răcească.Citește și: Rețetă de ardei umpluți de post ca la bunica. Care este secretul pentru cel mai bun gust
Pasul 5. În acest timp, vom pregăti tava pentru Banana Bread. Vom avea nevoie de o tavă ca pentru cozonac, pe care o vom unge cu puțin unt și vom presăra puțină făină, peste care vom așeza hârtie de copt.
Pasul 6. Ne întoarcem la compoziția noastră și vom adăuga bananele pasate peste compoziția din bolul mixerului și amestecăm. Imediat apoi, vom seta nivelul mixerului la minim și vom continua să amestecăm, în timp ce turnăm treptat amestecul de ingrediente uscate, iar dacă ne dorim, putem adăuga și câteva nuci pecan prăjite, tocate mărunt (opțional).
Pasul 7. În momentul în care s-a încorporat, vom transfera aluatul din bol, în tava de cuptor, iar cu ajutorul unei palete, vom uniformiza suprafața noastră, iar deasupra vom așeza o banană, tăiată în două, pe care le vom trece prin zahăr brun. Așezăm o jumătate într-o parte, iar cealaltă în cealaltă parte. Tava se introduce la cuptor timp de o oră, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 8. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar când s-a mai răcit puțin, o putem scoate, iar rețeta este gata!
Banana Bread este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Ciuperci umplute. Un aperitiv rapid și sănătos